Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Exclamation Yamaha suv 1200 not run

    Hello everybody

    I have 2001 Yamaha SUV 1200 and it was sitting for 2 years and yesterday I install new battery and I try to run it. First the low fuel warning coming on and I fill it with fuel and it show one dot in fuel level then I try to start it again the engine turn over but it doesn't start. I check the pressure in the cylinders and it was 1# 100 PSI , 2#110 PSI, 3#110 PSI. Also, I test the spark using spark tester and there is spark coming to all 3 spark plugs. Moreover, I remove the spark plugs and all spark plugs are wet with fuel which mean the fuel is coming inside cylinders.

    Is there anything that I need to check?
    What I can do in this situation?


    thank you

  2. #2
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    13,112
    +1
    515
    carbs are probably gummed up. compression, fuel and ignition to run

    try to prime it with fuel to see if it will pop

  3. #3
    2 years sitting with ethanol ? you better go thru those carbs .. Because even if you get it started , if you run it you may have one or more carbs not flowing fuel properly and that can put the motor at risk


  4. #4
    Thanks guys for your advice

    The jetski have 75 hours everything is original same as it is come from the factory. But before few years the engine was hydrolocked because I forget to turn off flushing hose when ski is off but then I fixed and it runs fine but this is the problem that come after
    (http://greenhulk.net/forums/showthread.php?t=279678)

    ^^^^The ski was left in the garage from the date of this thread until now ^^^^

    Do you guys recommend carb rebuild using Mikuni MK-BN38/44SPR ?


  5. #5
    steve45's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Posts
    9,547
    +1
    1,002
    Quote Originally Posted by king View Post
    Thanks guys for your advice

    The jetski have 75 hours everything is original same as it is come from the factory. But before few years the engine was hydrolocked because I forget to turn off flushing hose when ski is off but then I fixed and it runs fine but this is the problem that come after

    Just curious how long it was hydrolocked and how you fixed it.

    Use ONLY GENUINE Mikuni parts!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. SOLD Yamaha SUV 1200 in FL
    By SUV1200 in forum Yamaha 2 Stroke Skis
    Replies: 5
    Last Post: 09-05-2016, 11:13 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 04-23-2014, 12:30 PM
  3. 2001 Yamaha SUV third run
    By Acehardly in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 0
    Last Post: 06-07-2012, 11:38 AM
  4. 2001 Yamaha SUV First run
    By Acehardly in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 05-15-2012, 05:19 AM
  5. Yamaha SUV / pretty much any yamaha 1200 non-power valve questions and tripple Mikuni
    By macGruber in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 03-28-2012, 03:25 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •