Results 1 to 4 of 4

Thread: 05 4tec Misfire

  1. #1

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    20

    05 4tec Misfire

    Engine ran perfect prior outing. Took out this time and I noticed a miss on cylinder #2. Tested at the dock by pulling the harness at the coil, no difference on the cylinder. Swapped plug and coil to no difference. Swapped a coil from cylinder #1 and issue stayed at #2 cylinder. Tested coil primary and have 0.9ohm and secondary has 7.3ohm. Both within spec. Fuse for cylinder #2 has 12v flowing through and confirmed 12v at coil and injector as they share the power wire. Spoke with dealer who said they were sure it was the ecm. Swapped ecms, no difference. Tested both coil and injector with noid light and am not getting pulse. Checked harness between ecm pin and coil and also ecm to injector, both have 0.0002ohm.

    Can anyone offer any suggestions? I feel like I'm checking the same things over and over now as I don't know where to go next.

  2. #2
    SplishSplash's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Belle River Ont Canada
    Posts
    1,991
    +1
    259
    Check your grounds, there are 3 of them on the front of the engine.
    I would check compression, but you say your not seeing injector or spark on that cylinder with tester. Does the tester show the other cylinders working?

  3. #3

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    20
    All grounds were solid and tight. I did remove each and they weren't corroded, but definitely dirty. I sanded each terminal and the block. I'll try and get it to the water after work today to test. I did Noid test the other injectors on cylinders 1 and 3 and those are strong.


  4. #4
    all this work and you did not try new spark plugs????????????

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 4tec 185 HP misfire at 4000 rpm
    By Cyruz in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 06-14-2021, 01:32 AM
  2. Yes, another....Misfire???
    By smx949 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 11
    Last Post: 06-23-2015, 01:42 AM
  3. 96 xp misfire
    By Boz in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 6
    Last Post: 06-24-2013, 06:42 PM
  4. RXP '04 misfire
    By DITCH in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 02-25-2007, 11:19 AM
  5. Cylinder 1 Misfire
    By njgprider in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 08-03-2006, 01:52 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •