Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    WhatHaveIDone's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Raleigh NC Area
    Posts
    139
    +1
    13

    Trixx bogs down after 180's/power slides etc????

    Hey All - Have a weird issue that just started this past weekend. When coming out of a J turn (180) or a power slide, the engine seems to bog down at low rpm's and isn't responding / revving up as quickly out of the hole shot. It seems to be fine the rest of the time, it's only when coming out of these aggressive moves at heavy throttle. I bought it with 79 hrs on it and it didn't start doing this until this past weekend. I searched the forum but all I came up with were articles on carbureted engines. Some basic info below.

    Any suggestions or ideas?

    2019 Trixx
    - 117 hrs.
    - New plugs and oil done at 100 hrs.
    - New wear ring at 80 hrs
    - Nothing blocking impeller or IBR
    - It's not cavitating

    Thanks!

  2. #2
    WhatHaveIDone's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Raleigh NC Area
    Posts
    139
    +1
    13
    So, took it out again yesterday. Did another really good powerslide and it did not like it at all. It started beeping at me stating a sensor failure (only got a half second glimpse) but it cleared up before I was stable enough to read it. I put in fresh 93 octane gas prior to going out but that did not make a difference. It also doesn't seem to have as much low end grunt.

    Any ideas on what could be going on? I don't have a BUDS or the other scanner.

  3. #3
    Thor's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    West Carolina
    Posts
    438
    +1
    59
    Fuel pump relay … maybe? But, I don’t imagine that would only act up when the craft is experiencing “g” force (for lack of a better term :-/

    I am probably THE LAST a person that should be chirping in on anything diagnostics-wise like This and am only doing so because I just ordered a new fuel pump relay off Amazon based on a fuel starved issue discussion on another forum … https://www.amazon.com/HOPUT-D1780C-.../dp/B083SMHYX2

    Either way I’m subscribing cuz I not only hope you get it resolved quickly but, I am curious as heck what it may wind up being …
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	73F61BE8-99C6-4F8B-98CE-F3A286E72A8F.jpeg 
Views:	73 
Size:	34.1 KB 
ID:	478680   Click image for larger version. 

Name:	BAAE68A0-7BA3-464A-A9C0-AA94674D4454.jpg 
Views:	17 
Size:	118.8 KB 
ID:	478681   Click image for larger version. 

Name:	E6594395-319C-4A95-899B-DC2EB2D3D9C6.jpg 
Views:	14 
Size:	45.6 KB 
ID:	478682   Click image for larger version. 

Name:	6AECE6E6-C82D-40AC-A2AD-60B15CA0BED8.jpg 
Views:	14 
Size:	53.1 KB 
ID:	478683  

  4. #4
    Thor's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    West Carolina
    Posts
    438
    +1
    59
    I should’ve mentioned*: in the photo of the two relays side by side, the stock original OEM one is the one on the Right and the replacement I ordered to have in the dock closet tool chest “just in case” is the one on the Left

    *(don’t know what it is about my iPad but, when I try to edit previous posts it erases all of my original post …

  5. #5

    Join Date
    Jul 2019
    Location
    Buffalo, NY
    Posts
    662
    +1
    45
    Our friend had a Spark that had a ton of work done to it. He was having some running issues before he even started bolting on parts, but afterwards it ran crappy. Ended up being a bad fuel pump. He had it replaced under warranty and that fixed the issue.

  6. #6
    SplishSplash's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Belle River Ont Canada
    Posts
    1,986
    +1
    259
    Did you check your oil level?

  7. #7
    WhatHaveIDone's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Raleigh NC Area
    Posts
    139
    +1
    13
    Quote Originally Posted by Jonesyfxr View Post
    Our friend had a Spark that had a ton of work done to it. He was having some running issues before he even started bolting on parts, but afterwards it ran crappy. Ended up being a bad fuel pump. He had it replaced under warranty and that fixed the issue.
    Thanks, that could definitely make sense!

  8. #8
    WhatHaveIDone's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Raleigh NC Area
    Posts
    139
    +1
    13
    Quote Originally Posted by SplishSplash View Post
    Did you check your oil level?
    I did, yes.

  9. #9
    WhatHaveIDone's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Raleigh NC Area
    Posts
    139
    +1
    13
    Quote Originally Posted by Thor View Post
    Fuel pump relay … maybe? But, I don’t imagine that would only act up when the craft is experiencing “g” force (for lack of a better term :-/

    I am probably THE LAST a person that should be chirping in on anything diagnostics-wise like This and am only doing so because I just ordered a new fuel pump relay off Amazon based on a fuel starved issue discussion on another forum … https://www.amazon.com/HOPUT-D1780C-.../dp/B083SMHYX2

    Either way I’m subscribing cuz I not only hope you get it resolved quickly but, I am curious as heck what it may wind up being …
    I suppose it could be. It's a cheap enough part to change. I'll give it a whirl and see what happens. Although, it's getting close to the end of the season...

  10. #10
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    45,442
    +1
    2,575
    Quote Originally Posted by WhatHaveIDone View Post
    … it's getting close to the end of the season...
    Cold weather riding gear = season extender
    http://greenhulk.net/forums/showthre...=1#post3119519







Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Daughter's TRIXX loss of power and vibrating
    By guybb3 in forum Sea Doo Spark
    Replies: 5
    Last Post: 11-21-2019, 06:42 AM
  2. FS - Parts 2x Water Pump Housing Ass'y 420922686 160/180 degree ($180/$100)
    By meinstein1987 in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 04-30-2018, 09:35 PM
  3. 1996 Polaris 780slt: Bogs Down / Now limited power
    By TLEE7024 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 08-17-2011, 05:17 PM
  4. Replies: 9
    Last Post: 07-05-2010, 06:36 PM
  5. 780 SLT bogs off idle no power
    By rhislo in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 16
    Last Post: 09-19-2007, 10:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •