Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    17

    Angry Crank no start 2002 polaris virage i

    Both machines have new emms new batterys and good fuel pressure but on white/red wire i only have 15v while cranking and battery is at 13.2v i just out in a new stator aftermarket and i did see the post of wires being in wrong pin locations. Unit has spark and i have swapped the start stop module with a known one. I checked new stator all ome out correctly and on ac voltage first winding is at 8.9 second at 8.9 and the last 3 are just under 6 what am i missing here ????


  2. #2
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    45,632
    +1
    2,596
    Quote Originally Posted by Canadian View Post
    Both machines have new EMMs …
    What do you mean by ‘new’ EMM?

  3. #3

    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    17
    I just sent in both emms from the 2 machines i am working on to lakeside tech and had them rebuilt one machine will only go up to 15 and a bit on the white red wire the other machine i only get 1.5v i am going to pull the stator on that machine now

  4. #4

    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    17
    Problem solved - some monkey that was attempting to fix these machines put the spark plug wires on the wrong coil leads so the engine was firing 180 out of phase.

    i also found rubbed through wiring on the stator that was only showing 1.5 v on the white red wiring.

    Also quick shout out to darren at lake side tech he was a welth of knowledge helping diagnosing these trouble units for me.

    The unit that i had to put a new stator into it was afermarket and it had to have pins 2 and 11 swapped and 5 and 8 swapped to get it to work correctly.

    I didnt get a chance to test the out of phase test with the stator set up in the incorrect pin locations i will try and do that this week and get back to you darren and k447.

    Thanks for all your help you guys.
    Last edited by K447; 08-18-2021 at 01:01 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2002 Polaris virage 800 no start
    By Jetskipete800 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 4
    Last Post: 11-13-2019, 07:53 PM
  2. 2002 Polaris Virage TX DFI 1200 Wont crank
    By Nick_Kinder in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-05-2017, 08:17 AM
  3. 2002 polaris virage i won't start
    By pkurek in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 08-12-2015, 08:51 AM
  4. 2002 Polaris Virage i will not crank
    By mammalhead in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 24
    Last Post: 06-09-2011, 01:44 PM
  5. Can't start my polaris virage i 2002
    By jitan2004 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 21
    Last Post: 07-06-2009, 11:52 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •