Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Join Date
    May 2020
    Location
    Raleigh NC Area
    Posts
    80
    +1
    2

    What am I missing?? No start 2010 RXT-X 260

    Hey All - Me again with my dumpster fire resurrection project...

    Last week I was finally able to get this started (barely) for the first time since ~2013. I siphoned old gas, replaced with fresh and tried it out. It was rough as hell and sounded like it was running on 2 of the 3 cylinders and backfired a bit before dying. Since then, I've done the following:

    - Replaced spark plugs
    - Swapped coils from my 2013 GTI
    - Verified I have spark on all three
    - Pulled the injectors and cleaned them while open with 9 volt battery (forgetting it was under pressure and nearly blinding myself lol)
    - Verified that I can hear the fuel pump coming on with key
    - Checked compression 120 / 115 / 133 (not ideal, I know)
    - Checked both side of the tank pressure relief valves

    After all that, it will turn over but just will not start anymore. What the heck am I missing???

    Thanks!
    Last edited by WhatHaveIDone; 12-01-2020 at 05:29 PM.

  2. #2

    Join Date
    May 2020
    Location
    Raleigh NC Area
    Posts
    80
    +1
    2
    I should add - when I tested spark, it seemed a much stronger on the front cylinder but all three did have it. I cleaned the injectors but maybe they aren't turning on? I found some corrosion on some of the wiring. I bought the service manual but I don't have the BUDS system. Is there a safe way to test if fuel is actually coming out of the injectors during startup?

  3. #3

    Join Date
    May 2020
    Location
    Raleigh NC Area
    Posts
    80
    +1
    2
    Could still use some help!!! I'm closer but not there yet. I pulled the fuel rail off and hit the start button, all three injectors pushed about the same amount of fuel so those seem ok. I pulled the throttle body and it was crusty and locked up. Loosened it all up and lubricated it and I can feel it self test when I put the key in. Also, verified spark, again.

    At this point, the only way I can get it running is on starter fluid right into the throttle body. I have fuel, spark and air, I think. What the hell am I missing?? It's got to be something stupid.

    Anyone????

  4. #4

    Join Date
    May 2020
    Location
    Raleigh NC Area
    Posts
    80
    +1
    2
    I feel like I'm starting a blog with this thread

    Today's update and lesson learned... When draining the old gas out of the tank, don't forget about the gas lines leading to the engine! After kick starting it with starter fluid and spraying it several times to keep it running, I finally flushed out the bad gas and would you know it??? It starts right up now! Imagine that? Anyhow, I hope this rookie mistake helps someone out in the future!


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Missing 2/4 bolts on my 2010 RXT jet pump!! What can happen?
    By rarickli in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 12-03-2017, 09:24 PM
  2. Rxt 260 2010-11 same mm opening nozzle as 2012-up Rxt 260?
    By zpeedray in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 12-29-2016, 03:41 PM
  3. 2009 rxt is255 vs 2010 rxt 260 ?? Big differences?
    By jimmy1173 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-05-2016, 10:34 PM
  4. Difference between 2010 RXT X 260 vs. 2012 RXT X 260
    By WY Sea Doo nute in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 01-21-2015, 05:39 PM
  5. Replies: 3
    Last Post: 07-03-2011, 10:14 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •