Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    2005 fx ho, dies at idle and no power until 4K rpm when hot.

    Picked this ski up last week, oil was over filled, sucked about 1/2 a quart of oil out and itís show 5/8 full on dipstick when hot, ran some crab cleaner though each throttle body while running to clean up the cylinders then put in fresh plugs but still having the same stalling and rough power until 4K rpm then runs smooth. Any thing I should be looking at?

  2. #2

    Join Date
    Nov 2018
    Location
    North Carolina on Jordan Lake
    Posts
    594
    +1
    74
    I have seen guys here have that problem and it was a bad stator.. Research it on the forum here or look in the repair manual under diagnostics on a stator.

    cj

  3. #3
    Quote Originally Posted by cjk6119 View Post
    I have seen guys here have that problem and it was a bad stator.. Research it on the forum here or look in the repair manual under diagnostics on a stator.

    cj

    stator and coil checked out good, also checked coil packs and good. Compression is all good. Here is a video itís almost seems intermittent:

  4. #4

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    942
    +1
    87
    Is that the FX that was being sold on the North Fork of LI last week?


  5. #5
    Quote Originally Posted by grumpy_steven View Post
    Is that the FX that was being sold on the North Fork of LI last week?
    Yup, I bought it last week, ran great on the trailer, figured it just needed plugs..

  6. #6

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    942
    +1
    87
    Where are you located?

  7. #7
    Just to update it was a bad coil pack, they all tested good on the bench but when I replaced with new the ski runs great now.

  8. #8
    dannyual777's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Lake Conroe (Montgomery,) Texas
    Posts
    737
    +1
    34
    Quote Originally Posted by Sideman8 View Post
    Just to update it was a bad coil pack, they all tested good on the bench but when I replaced with new the ski runs great now.
    I just love reading/hearing good ending stories like this! Congrats on finding and fixing the problem. Thank you for coming back into this thread and letting everyone know what the problem was.

  9. #9

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    942
    +1
    87
    I had a problem with those coils six years ago, then couldn't replicate the problem. Funny that the motor ran OK for about 40 hours, then started having problems.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2005 Yamaha VX110 - idle and rpm isse
    By rostifritz in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 09-14-2018, 08:31 PM
  2. My 2003 msx 140 runs good under power but dies at idle
    By Adco1110 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 08-15-2016, 07:20 PM
  3. 2005 GTX Wake low rpm low power
    By Fvillar in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 03-16-2016, 07:48 PM
  4. SL 650 dies on idle
    By hbernier in forum Polaris Tech Tips and Info
    Replies: 2
    Last Post: 07-23-2013, 02:22 PM
  5. 05'GPR dies at idle...
    By VdeKock in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 12
    Last Post: 06-20-2013, 05:45 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •