Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    2011 RXTiS 260 Hard Starting Possible Fuel Pump Issue?

    I've got a 2011 RXTiS 260 that runs fine once started, but cranks longer than I'd like before firing. I'm wondering if a likely cause is inadequate starting fuel supply pressure. All my other SeaDoo 4 strokes fired almost immediately after hitting starter. This one requires a fair amount (maybe 4-6 seconds cranking) plus sometimes a little fiddling with throttle to get engine to fire. Once started, runs flawlessly until next start. Doesn't seem to matter much whether engine at cold start, or restart after already warmed up.

    Thanks fellow wrench turners for your time and opinions.

    Regards,
    Ron

  2. #2
    moparguy's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Niagara Falls, Ontario
    Posts
    2,085
    +1
    430
    How old is your battery?

  3. #3
    SplishSplash's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Belle River Ont Canada
    Posts
    1,777
    +1
    212
    Not a fuel pressure issue if it runs fine once started. Fuel pressure issues don't go away once it running.
    Fiddling with the throttle, probably a bad or dirty idle speed motor. Once its running is the idle stable at 1800?
    As stated is your battery good?
    Any fault codes?
    Now it could be a bad injector, a leaky one. Have you pulled the spark plugs and do the look the same?
    How old are the spark plugs?

  4. #4
    Quote Originally Posted by SplishSplash View Post
    Not a fuel pressure issue if it runs fine once started. Fuel pressure issues don't go away once it running.
    Fiddling with the throttle, probably a bad or dirty idle speed motor. Once its running is the idle stable at 1800?
    As stated is your battery good?
    Any fault codes?
    Now it could be a bad injector, a leaky one. Have you pulled the spark plugs and do the look the same?
    How old are the spark plugs?
    Battery strong, 14V. New spark plugs, old ones looked new, however.

    Actually on some engines having a fuel pressure problem can give delayed start, as the weak fuel pump takes a few seconds to achieve sufficient pressure. (But i'm not sure in this case -- just wondering until I find a more likely cause)

  5. #5
    Also, no fault codes. Doesn't run unevenly once it starts.


  6. #6

    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Greece
    Posts
    234
    +1
    27
    Have u checked compression?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 05-30-2020, 02:54 PM
  2. seem hard start 2011 rxtx 260 as
    By yeahbuoy in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 05-24-2020, 09:05 PM
  3. May have a potential solution to the ZXI 1100 hard starting issue
    By atvman in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 17
    Last Post: 10-09-2017, 08:19 AM
  4. Fzs fuel pump starting issue
    By yazrx01 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 02-18-2016, 08:54 PM
  5. Wave Blaster hard starting, voltage issue
    By Sam@Coastal in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 0
    Last Post: 09-27-2007, 07:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •