Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 52
  1. #1

    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Illinois
    Posts
    19

    2020 Rxt-x 300 11 hours only pulling 7600 rpm

    Hello, new to the forum so bear with me. I have a 2020 rxtx300 with 11 hours. Itís only pulling 7600 rpms. Scom installed, starts in sport as it should. Iíve tested with and without scom connected and basically flatline at 7600 rpm. I was wondering if anyone else has had this issue.


  2. #2

    Join Date
    Jul 2020
    Location
    Dallas
    Posts
    7
    Hello, I am new to the forum as well, but have been reading the forum for a few years. Just got my 2020 RXT-X 300. I only have 5.5 hours, but like your Seadoo, mine goes to 7600 rpms...it blipped to 7700 for a second...but right back to 7600. With that being said, the speedo goes to 70 and then holds at 69. I only held it there for a few seconds...as I am still trying to break it in correctly. I will update you as I add a few more hours.

  3. #3

    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Illinois
    Posts
    19
    Quote Originally Posted by MMEDENI View Post
    Hello, I am new to the forum as well, but have been reading the forum for a few years. Just got my 2020 RXT-X 300. I only have 5.5 hours, but like your Seadoo, mine goes to 7600 rpms...it blipped to 7700 for a second...but right back to 7600. With that being said, the speedo goes to 70 and then holds at 69. I only held it there for a few seconds...as I am still trying to break it in correctly. I will update you as I add a few more hours.
    sounds good, sounds about exactly what I have going on. Get blips of 7700 once in a while as well.

  4. #4

    Join Date
    Jul 2020
    Location
    Dallas
    Posts
    7
    What speed are you getting with the SCOM?

  5. #5

    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Illinois
    Posts
    19
    Still only 69-70. Won’t break past 7600 rpm.

  6. #6
    rx4pain's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Olympia, WA
    Posts
    1,989
    +1
    7
    I’m sure others may say the same, but this happened to me on my new ‘16 RXP 300. The culprit was a loose T-clamp connecting the exhaust manifold. Couldn’t hear a leak and only found after I went over every single hose clamp. Just an easy place to start.

  7. #7
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    37,727
    +1
    3,027
    Quote Originally Posted by jackk0o View Post
    Hello, new to the forum so bear with me. I have a 2020 rxtx300 with 11 hours. It’s only pulling 7600 rpms. Scom installed, starts in sport as it should. I’ve tested with and without scom connected and basically flatline at 7600 rpm. I was wondering if anyone else has had this issue.

    Check all clamps on the exhaust. An exhaust leak into the hull will kill engine performance as it breathes in exhaust fumes.

    What is the elevation of your riding area?

  8. #8

    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Illinois
    Posts
    19
    Quote Originally Posted by Green Hulk View Post
    Check all clamps on the exhaust. An exhaust leak into the hull will kill engine performance as it breathes in exhaust fumes.

    What is the elevation of your riding area?
    Re-checking all lines now. Elevation is about 730ft.

  9. #9

    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Illinois
    Posts
    19
    Quote Originally Posted by rx4pain View Post
    I’m sure others may say the same, but this happened to me on my new ‘16 RXP 300. The culprit was a loose T-clamp connecting the exhaust manifold. Couldn’t hear a leak and only found after I went over every single hose clamp. Just an easy place to start.
    Going over all lines now.

  10. #10
    I posted in another thread:

    I have an 18 px and was pulling 8050 rpm at 71mph with scom only (I am 6’6” and 285lbs) when it was in the 60s in Michigan and less humid. Now in the 80s i am only able to get 66 mph and 7700 rpm max. This is my last year with the sled and am ordering a new one as warranty will expire, May try a power filter kit from RIVA on the next one but it’s defiantly frustrating And noticeable losing 5mph with summer temps. My old 260px did the same thing.

    will check for exhaust leak now, great idea and makes sense! Oil level is good. Wear ring is perfect.

Page 1 of 6 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Video: 2020 Sea-Doo GTX RXT-X 300 vs. 2020 RXP-X 300 Comparison
    By Rustymuscle in forum The Watercraft Journal
    Replies: 0
    Last Post: 05-06-2020, 12:10 AM
  2. Pulling stickers off RXT-X 300
    By Sandman_73 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 09-13-2016, 11:33 AM
  3. RXT only turning 7600 RPM and 54 MPH GPS??
    By richte18 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 06-29-2014, 10:08 PM
  4. 2011 300 LX only pulling 7400 RPM ?? any ideas ??
    By nz253 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 02-23-2014, 07:35 AM
  5. rxt x used to make 8000 rpm now 7600 whats wrong
    By tallybrick in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-05-2010, 09:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •