Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 52
  1. #21

    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Illinois
    Posts
    19
    Quote Originally Posted by BMist371 View Post
    Throttle body not opening completely maybe?
    It is getting full rpm when not under load, could it still possibly be that?

  2. #22
    prowler1k's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Grand Lake, OK
    Posts
    137
    +1
    14
    It's possible your stock prop is over-pitched. You can de-pitch the trailing edge a 1į or so (search for how-to) or send it to impros or Glenn @ Skat Trak. Also look for ways to get more air into the hull so you'll RPM's will increase. Heat/humidity will easily rob 200-300 RPM's during the summer.

  3. #23

    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Illinois
    Posts
    19
    Quote Originally Posted by prowler1k View Post
    It's possible your stock prop is over-pitched. You can de-pitch the trailing edge a 1į or so (search for how-to) or send it to impros or Glenn @ Skat Trak. Also look for ways to get more air into the hull so you'll RPM's will increase. Heat/humidity will easily rob 200-300 RPM's during the summer.
    I ran with the seats and cover off the other day and broke 7800 rpm/75 dash for a second and haven't seen it since I had the seat off so that makes sense. It has also been 90ish degrees here lately and a fair amount of humidity. Thanks for the advice, I will start working towards that stuff.

  4. #24
    Quote Originally Posted by MikeR397 View Post
    I posted in another thread:

    I have an 18 px and was pulling 8050 rpm at 71mph with scom only (I am 6í6Ē and 285lbs) when it was in the 60s in Michigan and less humid. Now in the 80s i am only able to get 66 mph and 7700 rpm max. This is my last year with the sled and am ordering a new one as warranty will expire, May try a power filter kit from RIVA on the next one but itís defiantly frustrating And noticeable losing 5mph with summer temps. My old 260px did the same thing.

    will check for exhaust leak now, great idea and makes sense! Oil level is good. Wear ring is perfect.
    Took the seat off for a test today with 1/2 a tank gas in humid 88 degrees: seat on was 66mph tops and seat off was 67mph tops. Doesnít seem to be an exhaust leak or general cool air intake issue to explain why my scom speed dropped from 71 to 66. Guess Iíll just have to wait for 60s and less humidity to see if it wants to go 71 again.

  5. #25

    Join Date
    Aug 2018
    Location
    Jax, FL
    Posts
    136
    +1
    10
    Quote Originally Posted by prowler1k View Post
    It's possible your stock prop is over-pitched. You can de-pitch the trailing edge a 1į or so (search for how-to) or send it to impros or Glenn @ Skat Trak. Also look for ways to get more air into the hull so you'll RPM's will increase. Heat/humidity will easily rob 200-300 RPM's during the summer.
    Glen isnt at Skat Trak anymore. He owns Impros now.

  6. #26
    And today I’m down to 60 mph. Full boost showing, just runs like a dog. Has 90 hours, just ordered spark plugs and will start there as it’s 3-4 weeks to get into a dealer right now.

  7. #27

    Join Date
    Jul 2020
    Location
    Dallas
    Posts
    8
    I am up to 10.6 hours. Did a speed run by myself, calm water...Tops out at 69 mph at 7600rpm. Then, my wife and I went For a ride...Tops out at 68 mph at 7600 rpm. If someone figures out the issue... please let me know...and I will do the same. I think a tune maybe on order soon.

  8. #28

    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Illinois
    Posts
    19
    Quote Originally Posted by MMEDENI View Post
    I am up to 10.6 hours. Did a speed run by myself, calm water...Tops out at 69 mph at 7600rpm. Then, my wife and I went For a ride...Tops out at 68 mph at 7600 rpm. If someone figures out the issue... please let me know...and I will do the same. I think a tune maybe on order soon.
    I was debating on the tune as well. Im waiting for the weather here to cool down a bit but I really can’t imagine it being that big of a factor. Weird that a few of us seem to have the exact same issue.

  9. #29

    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Illinois
    Posts
    19
    Quote Originally Posted by MikeR397 View Post
    And today I’m down to 60 mph. Full boost showing, just runs like a dog. Has 90 hours, just ordered spark plugs and will start there as it’s 3-4 weeks to get into a dealer right now.
    I haven’t tried plugs yet. Trust me though, I feel your pain. 60 is real bad though �� wonder if it’s supercharger or impeller related.

  10. #30
    overboost's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Location
    Earth
    Posts
    140
    +1
    5
    when you are taking ski out water , do any of you give it a few good revvs on trailer to blow water out exhaust?..... if so what rpms are you seeing then?


Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Video: 2020 Sea-Doo GTX RXT-X 300 vs. 2020 RXP-X 300 Comparison
    By Rustymuscle in forum The Watercraft Journal
    Replies: 0
    Last Post: 05-06-2020, 12:10 AM
  2. Pulling stickers off RXT-X 300
    By Sandman_73 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 09-13-2016, 11:33 AM
  3. RXT only turning 7600 RPM and 54 MPH GPS??
    By richte18 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 06-29-2014, 10:08 PM
  4. 2011 300 LX only pulling 7400 RPM ?? any ideas ??
    By nz253 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 02-23-2014, 07:35 AM
  5. rxt x used to make 8000 rpm now 7600 whats wrong
    By tallybrick in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-05-2010, 09:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •