Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    Question 2009 RXT 255 IS IBR Fault Codes, No Function.

    Hi guys, I’m new to this forum but was wondering if any of you have experienced similar problems with IBR. I bought a 2009 RXT 255 IS with IBR problems. The previous owner had the IBR module replaced but still had issues so decided to deal it.

    When you put the key on and wake up the ski, the IBR light comes on in a couple seconds and throws codes: C2110, C2131, C2161, and P1661. When you start the ski up you get C2230 and the engine light comes on.

    From looking these up it seems they all pertain to voltage, more or less. I checked voltage at the battery, I had 12.7V when ski was off, 12.4 when woke up, and 11.3-4 while cranking, then at an idle it charged at 13.3-5V.

    Does anyone have any experience with these codes or similar problems? Ski has sat since last spring.

    Thank you.


  2. #2
    EVN81's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Terschelling - the Netherlands
    Posts
    810
    +1
    84
    Welcome on GH

    You should have come here before buying an first generation suspension ski. Most would have advised you to walk away.

    Anyway download the shopmanual itís a very useful tool.
    Try using the search function, many info can be found already for your type of ski.

    Good luck.......

    https://brpmanuals.com

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Fault code display on 2009 RXT is 255 question
    By ou812 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 07-09-2016, 01:22 PM
  2. 2009 RXT iS 255 and newer iBR actuator/motor problems solutions
    By HydroWarfare in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 05-23-2016, 07:16 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 09-02-2015, 10:09 PM
  4. getting strange fault codes, c2122 ibr and c2161 ibr
    By spacerrr in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 12-17-2014, 07:14 PM
  5. Help 2009 FX HO wont start, no fault codes in YDIS
    By seadooguy in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 10-28-2011, 12:05 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •