Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14
  1. #11
    Even if I switched to or repitch to 15/19, it isn’t quite right. That prop (15/20) should be spinning faster than this I would think.

  2. #12
    EVN81's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Terschelling - the Netherlands
    Posts
    742
    +1
    68
    I’m used to sea level so your altitude could be the culprit.
    I putted once a 15/21 on a stock 260 and it was at 7800 at sea level.

    Maybe others can chime in with their experiences on your altitude.

    Also even a small boost leak can rob you of those rpm’s.

    Your tune does not require larger injectors?
    No info from previous owner?

  3. #13
    Quote Originally Posted by EVN81 View Post
    I’m used to sea level so your altitude could be the culprit.
    I putted once a 15/21 on a stock 260 and it was at 7800 at sea level.

    Maybe others can chime in with their experiences on your altitude.

    Also even a small boost leak can rob you of those rpm’s.

    Your tune does not require larger injectors?
    No info from previous owner?
    I will go through all the boost related hoses agin to verify, but all seem secure. I imagine I would likely hear a boost leak as well, so I will try that too. Does not require injectors, and everything is a fresh rebuild. We just passed the 10hr point on it or at least are super close to that.

  4. #14
    Bob 1tommygunner1927's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    8,561
    +1
    2,240
    Quote Originally Posted by Mark35zz View Post
    2013 RXTX 260 with the following mods.

    IMUK, free flow exhaust pipe, work air intake, RIVA stage II tune, Solas 15/20R, stainless wear ring.

    I am only getting about 7800 RPM and 66 MPH. It seems to be running smooth, maybe a hesitation once in a while, but nothing that makes me
    worried at this point. But what the heck is going on? Should be much faster than that.

    Those speeds are from the onboard speedo... are they ever off by that much?
    Before I modded my 2013 TX: in its stock configuration.....approximately 67 mph at 7900 rpm on a very warm and humid day, via handheld GPS.

    Check the engine alignment. Mine was off a lot:


    The pumpshoe was also installed incorrectly by the factory...was not centered properly, off to the right.


Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2013 rxtx 260 engine light flashing
    By Mattyaka in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 01-06-2019, 06:24 PM
  2. 2013 rxtx-as 260 best battery recommendation
    By lsubadboy1 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 06-15-2018, 05:06 AM
  3. FS - Parts Brand new 2013 rxtx 260 ecm
    By WICKEDSEADOO in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 1
    Last Post: 07-16-2016, 12:28 PM
  4. SOLD 2013 rxtx 260
    By Water4fire in forum Sea Doo 4Tec Skis
    Replies: 10
    Last Post: 07-09-2016, 08:08 AM
  5. rxtx 260 2013 engine vibration
    By alali78 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 05-16-2016, 10:51 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •