Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    xlt1200 throwing wtemp code even when cold

    ski has a dplate and resistor. here recently when i would go to start it up at the beginning of the day it would show a wtemp alarm and then would go right away and start and run fine. this past weekend when i was riding the ski shutdown and says wtemp alarm and will not crank back up. the ski was cold and was not running hot. even after i let it sit overnight it still shows wtemp alarm and will turn over but not crank due to im assuming not getting spark. i checked the resistor and it is showing 1000ohm. anyone have any suggestions on where to look or what to check to solve this problem. ski is a 2003 xlt1200.

    thanks

  2. #2
    jeffg426690's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Sarasota, FL
    Posts
    585
    +1
    53
    Possibly closely exam the connector itself where the resistor plugs in? If you use a small pick tool you can actually remove the connectors out of the oem plug and clean the contacts.
    My thought is it's possible the resistor is good but the cdi isn't seeing the proper resistance due to a corroded connection point. Just an idea.


  3. #3
    Myself's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    North Central Arkansas
    Posts
    3,960
    +1
    307
    Sometimes they'll do that. I've upped the resistor to 15-1700 ohm and they'll quit.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Gp1300r is throwing a 67 code.
    By Parkss1181 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 08-01-2019, 09:03 PM
  2. 06 seadoo rxp throwing F116 code????
    By Full Throttle Marine in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 03-15-2016, 04:57 PM
  3. Aquatrax FX12 throwing code for Knock sensor.. Help!!
    By cconigliaro in forum Honda Performance
    Replies: 15
    Last Post: 04-16-2012, 02:12 PM
  4. 04 f12x throwing 2-5 code
    By prbucci in forum Honda Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 04-09-2010, 04:39 PM
  5. Ski won't start and throwing a code
    By Zach07RXP in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 08-19-2009, 12:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •