Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 31 to 40 of 68
  1. #31
    ptscon's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Toronto
    Posts
    4,016
    +1
    849
    OK good, the way they have the description written makes it sound like MaptunerX must be plugged in for the "AFR to dash" to function.

  2. #32
    www.eastcoastpwc.net Scott's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NJ
    Posts
    8,843
    +1
    617
    Quote Originally Posted by ptscon View Post
    OK good, the way they have the description written makes it sound like MaptunerX must be plugged in for the "AFR to dash" to function.
    Confirmed with vtech. 100% typo

  3. #33
    ptscon's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Toronto
    Posts
    4,016
    +1
    849
    Quote Originally Posted by Scott View Post
    Confirmed with vtech. 100% typo
    Good stuff, hopefully Jerry gets these in stock soon.

  4. #34
    www.eastcoastpwc.net Scott's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NJ
    Posts
    8,843
    +1
    617
    Quote Originally Posted by ptscon View Post
    Good stuff, hopefully Jerry gets these in stock soon.

    That or order from maptune

  5. #35
    moparguy's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Niagara Falls, Ontario
    Posts
    2,063
    +1
    428
    Quote Originally Posted by Scott View Post
    That or order from maptune
    Where on their website, I looked but couldn't find jt

  6. #36
    www.eastcoastpwc.net Scott's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NJ
    Posts
    8,843
    +1
    617
    Quote Originally Posted by moparguy View Post
    Where on their website, I looked but couldn't find jt

    go back to post #30, I linked it

  7. #37

  8. +1 by:


  9. #38
    moparguy's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Niagara Falls, Ontario
    Posts
    2,063
    +1
    428
    With the new logger, is there a way to run 3 o2's to monitor each cylinder individually? Like with the old plx logger, where you would just daisy chain the 3. I'm just curious if it can be done and if so how.

  10. #39
    ptscon's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Toronto
    Posts
    4,016
    +1
    849
    I got my unit today, looks nice but I have some little issues that maybe will get addressed.


    The good:

    It's nice and compact and looks to be at least water resistant if not water proof.

    Can confirm that cluster AFR works without MaptunerX connected. It seems like AFR is the only option to display on the cluster, or at least I did not see a way to change that.


    What could be improved:

    No docs of any kind came with it. I'm techy so no big deal but for regular people this might be a bit more of a problem.

    I expected the unit would come with everything to hook up but on my PX a standard O2 sensor will not reach the diagnostic port where the logger will be plugged in. Will have to buy or build diagnostic port, or O2, extension so I can mount the logger closer to the engine where O2 will reach.

    It's not clear how to get to the setup screen. If you power up your ski it will load the dash screen, there's no button or anything to enter setup. I think the only way is to wait until the ski goes into sleep, that means waiting couple minutes after pulling the lanyard.

    Under setup, going to "On The Air Update" there seem to be different types of software you can load. There's one to allow AFR to cluster, one with something called GIZMO, one with just logging of AFR. Then there's 6 options marked in red which when clicking brings up a message to go to some Russian site. Eh?

    There doesn't seem to be a way to change what sensor data is displayed using wifi viewer. It only shows O2 sensor details, would be nice to see other logging values but I guess it will only show O2 related info.

    The "GIZMO" software has a bunch of options that are not clear what they do. Have a look at the screen shot.



    I think the reason it's not widely available yet is some small things still need to be worked out for mass usage.



    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	logger2.PNG 
Views:	190 
Size:	36.1 KB 
ID:	461981   Click image for larger version. 

Name:	logger1.PNG 
Views:	191 
Size:	60.5 KB 
ID:	461983  

  11. #40
    ptscon's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Toronto
    Posts
    4,016
    +1
    849
    Did a first water test of the logger today and it went pretty good. One thing I noticed is my ski does no start in sport mode. I don't see an obvious setting to enable that.

    Logging nicely although I think my 3' diagnostic port extension might be causing some issues. Had to power cycle the logger because it showed communication error on the dash and flashing through the extension didn't work half the time. Maybe because I didn't twist the can-bas wires or they were too thin, used bad O2 sensor wires. I'm going to try O2 extension instead.


Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Similar Threads

  1. New Logger from VTECH for Bosch ECU skis
    By Scott in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 03-04-2020, 12:54 PM
  2. FS - Parts 2008 ECU with vtech license, map tuner, vtech data logger and 60lb injectors.
    By tocullo in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 01-12-2018, 12:58 PM
  3. Question on skis with Bosch ECU
    By krouchchocolate in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 11-02-2016, 06:31 PM
  4. 100% pedal 0% throttle. Bosch ECU with Vtech
    By Adrenaline Junkie in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 05-16-2016, 08:24 PM
  5. Vtech logger Bosch LSU 4.9 compatibility?
    By ptscon in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 12-18-2015, 04:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •