Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    99 GTX starting issue

    When the key is in, it no longer beeps, it clicks but not starting, driveline spins. First thought is I need a new starter to get it from clicks to turning. But then what? No beeps with the key? Where do I start?

  2. #2
    This is how I run a jetski shop in the desert nmpeter's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Elephant Butte New Mexico
    Posts
    8,686
    +1
    2,081
    the beeper has likely failed. sometimes spraying it with wd-40 will revive it.

    your starter solenoid has likely failed. if it has a metal plate with four rivets, that's most likely the issue

    remove the seat and open the hood for a while, then you can try bridging the terminals on the solenoid with a junk screwdriver

    if the engine spins over, replace the starter solenoid with the new all plastic version

    $30-60 depending if you go oem or aftermarket. I've been going OEM after a couple of bad Chinese ones cost me some substantial money

    the beeper is underneath the handlebar cover, screws might be tough to get out, try spraying thru the holes for the buzzer ( it has a little embossed thermometer icon next to it)

  3. +1 by:


  4. #3
    This is how I run a jetski shop in the desert nmpeter's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Elephant Butte New Mexico
    Posts
    8,686
    +1
    2,081
    And..?

  5. #4
    Dead thread... I whish people updated more

  6. #5
    apologies, I wasn't get alerts when there was a response. I ordered a starter and waiting to drop that in to see if the chirping is the speaker or something more.


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2003 GTX Starting issue
    By thompsd in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 10-09-2017, 12:39 PM
  2. 93 Seadoo GTX 587 starting issue
    By hstrine3 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 07-28-2017, 06:15 PM
  3. 2000 GTX Millenium Starting issue
    By beachy1122 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 17
    Last Post: 05-11-2015, 07:06 PM
  4. 02 GTX 4Tec Starting Issue :(
    By TacomaGuy24 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 12-29-2014, 11:27 AM
  5. Wiring/starting issue on GTX 951
    By Quad411 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 9
    Last Post: 06-22-2009, 02:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •