Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    2000 virage no spark

    died on the water last year, no spark. I've checked stator and coils, they seem fine. Also check voltage, seems ok. I check kill switch, its fine. I'm leaning to the CDI, but the two fuses above the cdi have no voltage on them. Looking for a wiring diagram to show these fuses so I can follow the feed. Does anyone know what feeds these two fuses? thx, I'll be searching a wiring diagram now.


  2. #2
    Looks like one is a spare fuse, maybe even both of them.

  3. #3
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    41,434
    +1
    2,021
    Quote Originally Posted by scottr View Post
    ... I'll be searching a wiring diagram now.
    Welcome.

    http://polarispwcknowledge.shorturl.com/first-things-to-do


    Hold down Bilge button. Bilge pump should run.
    Keep pressing bilge button and crank engine. Do you have spark?

    Tip: The red carb engines require a REALLY strong battery. Anything less and you will not have proper spark.

    One fuse is for the bilge pump.
    The other fuse is for the MFI dash display.

    There is also a press-to-reset circuit breaker button for the entire electrical box. Sometimes the breaker becomes internally corroded and electrically resistive.

  4. #4
    casey67's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Lemont,IL
    Posts
    3,159
    +1
    68
    Quote Originally Posted by scottr View Post
    Looks like one is a spare fuse, maybe even both of them.
    Yes both fuses ABOVE the CDI are spare fuses. They are held on the ground buss. That plate needs to be grounded.
    The 2 working fuse are on the terminal board NEXT to the CDI/LR, they work as K447 described.

    Check voltage while cranking on the red/purple stripe wire going into the CDI as K447 described.

  5. #5
    Quote Originally Posted by casey67 View Post
    Yes both fuses ABOVE the CDI are spare fuses. They are held on the ground buss. That plate needs to be grounded.
    The 2 working fuse are on the terminal board NEXT to the CDI/LR, they work as K447 described.

    Check voltage while cranking on the red/purple stripe wire going into the CDI as K447 described.
    I own 3 of these skis for 20 years, had lots of bad batteries over the years and never lost spark, even when battery was jumped. I believe you on low battery but seems like a streach to me. I checked voltage beige on and its above 10.6, but does jump around. I did check for voltage on purple wire that comes from the exciter coil and have 0. What us that telling me?
    I'm about ready to pull the fly wheel not unless someone can tell me not too.

  6. #6
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    41,434
    +1
    2,021
    Quote Originally Posted by scottr View Post
    ... I checked voltage beige on and its above 10.6, but does jump around.

    I did check for voltage on purple wire that comes from the exciter coil...
    Brown wire? Which wire exactly?

    Exciter coils provide AC voltage when the engine is cranking.

    Are you working through the diagnostics process, documented elsewhere on here, for the red carb engine ignition system?

  7. #7
    casey67's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Lemont,IL
    Posts
    3,159
    +1
    68
    Quote Originally Posted by scottr View Post
    I did check for voltage on purple wire that comes from the exciter coil and have 0. What us that telling me?
    Not a Polaris test.
    CDI needs voltage to work, need to know voltage on red/pur at CDI.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2000 Virage TX no spark
    By aksor in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 16
    Last Post: 08-17-2017, 09:33 AM
  2. No spark on 2000 Virage
    By ski man in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 06-30-2010, 01:45 PM
  3. No spark - 2000 Virage
    By josephus in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-14-2009, 12:26 PM
  4. 2000 Virage no spark
    By dave70 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 10
    Last Post: 05-24-2009, 03:15 PM
  5. 2000 Virage TX no spark
    By torquenut3 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 2
    Last Post: 05-24-2008, 10:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •