Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    question for wfo performance

    hey I have a 09 Yamaha 232 jet boat with the MR-1 160 motors in it. i'm having some issues with fuel in the oil I think its not dark it's kinda milky but when I remove it from the motor it takes weeks to separate and I think water would separate almost immediately.... I think its a bad ecu spewing gas into a cylinder anyway I think may so that's my story

    for the question if this motor blows do you work on jet boats too?

  2. #2

    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Philadelphia
    Posts
    46
    +1
    2
    Quote Originally Posted by seabrook View Post
    hey I have a 09 Yamaha 232 jet boat with the MR-1 160 motors in it. i'm having some issues with fuel in the oil I think its not dark it's kinda milky but when I remove it from the motor it takes weeks to separate and I think water would separate almost immediately.... I think its a bad ecu spewing gas into a cylinder anyway I think may so that's my story

    for the question if this motor blows do you work on jet boats too?
    Have you checked compression?. Sounds like fuel is getting past the rings

  3. #3
    Quote Originally Posted by Yamafzs View Post
    Have you checked compression?. Sounds like fuel is getting past the rings
    no not yet I guess I need to. if its effed up Im gonna just run it till it blows

  4. #4
    THE PLATE MAN JIM'S PERFORMANCE's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    6,245
    +1
    574
    Quote Originally Posted by seabrook View Post
    hey I have a 09 Yamaha 232 jet boat with the MR-1 160 motors in it. i'm having some issues with fuel in the oil I think its not dark it's kinda milky but when I remove it from the motor it takes weeks to separate and I think water would separate almost immediately.... I think its a bad ecu spewing gas into a cylinder anyway I think may so that's my story

    for the question if this motor blows do you work on jet boats too?
    ecu causes gas in oil with that motor common.

  5. +1 by:


  6. #5
    Quote Originally Posted by JIM'S PERFORMANCE View Post
    ecu causes gas in oil with that motor common.
    Thanks Jim I appreciate the reply!! I think itís the ecu too darn it.


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Big thanks to WFO Performance
    By Robfromga in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 09-01-2015, 10:23 PM
  2. New WFO Performance shop!
    By WFO in forum Shops, Tools and Tricks
    Replies: 150
    Last Post: 06-04-2011, 06:16 PM
  3. New WFO performance part
    By GPRGASM in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 61
    Last Post: 07-03-2007, 09:39 AM
  4. WFO Performance and my new numbers
    By jeffsntx in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 21
    Last Post: 04-04-2007, 09:02 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •