Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 31
  1. #1

    No start please help

    I rebuild the engine i have clean injectors i have check with the yds program see i found a code so yes spark plugs are new

    i am a mechanic im lost check fuel pressure
    i bought a used ecu and still doing the same
    I have a video but couldnít upload it of what is doing


  2. #2
    RXTX-RS's Avatar
    Join Date
    Dec 2019
    Location
    Perth Western Australia
    Posts
    13
    +1
    1
    Have you got spark? What was the code?

  3. #3

    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Houston, TX
    Posts
    44
    +1
    6
    Is it turning over and not starting or not even turning over?

  4. #4
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    41,192
    +1
    1,987
    Quote Originally Posted by Sucio7 View Post
    I rebuild the engine ...
    It would be helpful to include the watercraft year and model, engine type.

    What is the trouble code?

    Where are you located?

  5. #5
    Im sorry thought i wrote it down im in virginia beach area .
    07 fx cruiser ho mr1 engine 4 stroke.
    No codes per the display all i get is 01
    yds everything normal
    i have fuel i also clean the injectors
    brand new plugs twice
    wish i could load up the videos

  6. #6
    ncdoo's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Eastern NC
    Posts
    2,077
    +1
    264
    Make sure you have fire, fuel and compression, if all are good its most likely a timing issue.


  7. #7
    Im a mechanic auto i have rebuild many engines this is the only only one that have ate me lol i put cylinder one in tdc wich is the one closes to the bow of the jet ski . And set my cams . I use a dial indicator when the dial stops moving thats my tdc. Is there a special tool i need ill buy and and recheck it

  8. #8

    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Houston, TX
    Posts
    44
    +1
    6
    After disconnecting the battery, the security system causes issues. Make sure you cycle the security system with the key fob and make sure its deactivated and then see if it will turn over and start...

  9. #9
    Quote Originally Posted by Av8ter View Post
    After disconnecting the battery, the security system causes issues. Make sure you cycle the security system with the key fob and make sure its deactivated and then see if it will turn over and start...
    Yes it turns over havenít lost spark or fuel

    the security system all it does is change it from L mode to forgot the other mode that the ski cant go ut so fast? Ill try it tomorrow

  10. #10

    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Houston, TX
    Posts
    44
    +1
    6
    If it spins over and youve got spark and fuel, are you sure the timing is correct and cams are installed correctly? Is it popping or backfiring? Any signs of life?

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. HELP won't start, 2 beeps, guages flash when press start, no crank
    By Wakerider215 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 11-23-2018, 06:33 PM
  2. 2001 Virage TXI FICHT loud backfires when trying to start, will not start
    By terrygilomen in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 08-12-2016, 07:44 AM
  3. Replies: 9
    Last Post: 01-15-2014, 09:27 PM
  4. Replies: 19
    Last Post: 10-18-2011, 11:28 AM
  5. Replies: 5
    Last Post: 08-18-2008, 10:22 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •