Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Results 61 to 70 of 70
  1. #61
    fx160's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    gold coast australia
    Posts
    2,591
    +1
    219
    Quote Originally Posted by DanSVHO View Post
    i am driver the ski up to Dean this weekend. Hopefully he can sort it out.
    Let us know what he finds please

  2. #62
    DanSVHO's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Delray Beach, FL
    Posts
    804
    +1
    86
    Quote Originally Posted by fx160 View Post
    Let us know what he finds please
    will do

  3. #63

    Join Date
    Jul 2019
    Location
    Charleston, SC
    Posts
    36
    +1
    3
    Definitely interested to see what Dean finds. He’ll get it fixed and working right.

  4. #64

    Join Date
    Nov 2018
    Location
    North Carolina on Jordan Lake
    Posts
    267
    +1
    22
    Quote Originally Posted by DanSVHO View Post
    i am driver the ski up to Dean this weekend. Hopefully he can sort it out.
    I think he probably has an idea of the problem already in his mind. I think it will turn out to be a pretty simple problem to solve.

  5. #65
    DanSVHO's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Delray Beach, FL
    Posts
    804
    +1
    86
    I certainly hope so.
    Quote Originally Posted by cjk6119 View Post
    I think he probably has an idea of the problem already in his mind. I think it will turn out to be a pretty simple problem to solve.

  6. #66
    fx160's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    gold coast australia
    Posts
    2,591
    +1
    219
    So did you find a problem


  7. #67
    fx160's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    gold coast australia
    Posts
    2,591
    +1
    219
    No update on this
    Was it a secret fix
    Or did it not get done

  8. #68
    DanSVHO's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Delray Beach, FL
    Posts
    804
    +1
    86
    Guys. Sorry it took so long to get this posted, but the ski has been out for the count since we last spoke all the way up to a few weeks ago. So here is what happened. Brought the ski to Dean and he started diagnosing. He immediately notices a lean condition. He suspects the pump is faulty so he puts a new pump in but it still showed lean passed 8800 rpm. He bench flowed the injectors and showed inconsistency in injector strength so, he matched the injectors to each cyl as beat he could and tuned accordingly. At this point still lean. Next step was to
    add the riva FPR to get more fuel at rail. After that finally shows proper afr passed 8800. He was unable to test more after that because of weather but I’m sure that’s what solved it. When I picked up he said may just need a little adjusting at FPR.

    Yesterday was the first day I rode since I got it back. Immediately it shows Rich afr which is great because now it’s getting enough fuel. So I dialed it back a little and showed 11.5-8 wot. This was super difficult to read and I’m trying to understand if there is a better way to read afrs. Overall the ski felt great all day. When I was in smoother water at the end of the day I decided to do a few quick runs wot to get another reading to see if anything changed and it was starting to read lean again!!!! Like 14 ish. So I added fuel pressure and nothing changed.... I called it a day and will mess with it on a lake without traffic and waves. But it has to be maybe a bad o2 sensor???

  9. #69
    Make sure the exhaust pipe isn't leaking water internally. If the sensor head gets wet it causes issues.

  10. #70
    DanSVHO's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Delray Beach, FL
    Posts
    804
    +1
    86
    Yes know of this issue. I’m waiting for a new sensor to see if it changes

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 10 users browsing this thread. (2 members and 8 guests)

  1. DanSVHO,
  2. nitrousballa45

Similar Threads

  1. Valve keeper gap?
    By Vern in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 12-13-2015, 12:42 PM
  2. 98 SPX Rave Valve Problem
    By pizbrewin in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 3
    Last Post: 03-28-2015, 08:12 AM
  3. I Got A Keeper!
    By jetskibrian in forum GreenHook.net PWC Fishing
    Replies: 2
    Last Post: 05-10-2014, 02:30 PM
  4. Dess Button Keeper
    By barefoot1 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 09-05-2008, 05:31 PM
  5. think this is a power valve problem?
    By wakewhornc in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 08-29-2008, 08:49 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •