Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18
  1. #11
    Quote Originally Posted by Yoffer2490 View Post
    I don't think the intake grate is doing you any favors either.

    im on stock intake grate

  2. #12
    imp0ster's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Palm Harbor, FL
    Posts
    5,231
    +1
    720
    vent the hull and you'll see your RPMs. Don't touch the intake grate unless your checking the torque of the bolts.

  3. #13
    !!!! wave jumper !!!! 05_RXP's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Hamilton, Ontario
    Posts
    591
    +1
    21
    I would start by checking a couple things.
    i would check your oil level. Make sure it’s not over full, peep inside your intercooler to make sure it’s not contaminated with oil. Check to make sure you motor is still rigid and aligned properly since you had your mounts changed.

    what grade of fuel are you running and is it fresh or been sitting for a long period of time.

  4. #14
    meeper's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    West Grove, PA
    Posts
    5,154
    +1
    97
    i found that 13/18 is way off out of the box, had mine sent to Eric and it came back perfect and pitched to what RPM i needed, thing is you'll have to get all the blades matched and then try again before pitching to desired RPM

  5. +1 by:


  6. #15
    Mod less, ride more! troyheb's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Nederland, Texas
    Posts
    9,171
    +1
    1,525
    Quote Originally Posted by meeper View Post
    i found that 13/18 is way off out of the box, had mine sent to Eric and it came back perfect and pitched to what RPM i needed, thing is you'll have to get all the blades matched and then try again before pitching to desired RPM
    My 13/18 was the exact opposite. I put it in my pitch gauge and all the blades were dead on.

  7. #16

    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Phoenix az
    Posts
    90
    +1
    14
    I have also found that the 13/18 is too steep for stage two. I have owned 2016 PX 300 and TX 300, 18 TX300 and now I have a 19 TX 300. I just put a 13/16 on mine. Get it re-pitched to 13/16.5 and you’ll see your rpm’s rise and your speed rise. I have found the 13/18 only works in cool water and cool weather.

  8. #17
    Gus13letter's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Tampa Bay, FL
    Posts
    8,391
    +1
    924
    Something doesn't seem right. You sure you have the right tune installed for the mods? Make sure you are running the Stage 2 IMUK tune, not the standard stage 2 tunes. Maybe impeller is off on pitch? As others stated pull the seat back some to see if that helps. If you have the stock tubes still installed, that may be the issue. Both of mine especially one could not have been providing air. It was crushed by the storage bin. That design doesnt look like it would give any good air flow.

    My results on my 2019 GTX 300 Limited in a lake couple weeks ago:
    With just the bone stock Maptunner tune (no other mods) ran 76.2 mph with 1/2 tank gas.
    With stage 2 mods (Riva air intake, Riva catch can, Riva Solas SXX-CD-13/18, Maptunner stage 2 tune) also installed Riva sponsons and removed the front 2 tube vents, and ran 79.3 mph at 8140 rpm with 1/2 tank gas.

    When I measured the angle on the impeller, it looked closer to a 13/17.5.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	20190831_114556.jpg 
Views:	48 
Size:	104.4 KB 
ID:	453765   Click image for larger version. 

Name:	20190831_120321.jpg 
Views:	49 
Size:	48.0 KB 
ID:	453766  

  9. #18

    Join Date
    Sep 2019
    Location
    TEXAS
    Posts
    3
    I also have stage 2 IMUK with solas 13/16 only seeing 75 at 8500, but I think majority of my problem is my Lucky 13 nose cone going back to a stock venture and nose cone and try it out when I can. Also I did see a overall improvement in hole shot switching to the stage 2 AGR TP tune for my current conditions


Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. !!!!!please help me figure out whats wrong with me ski!!!!!
    By risper1 in forum Polaris Tech Tips and Info
    Replies: 1
    Last Post: 07-02-2016, 10:04 PM
  2. What's wrong with my ski! Please help....
    By Superbadz in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 09-16-2012, 07:07 PM
  3. Whats wrong with my SKI!!??
    By coseeighty1 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 18
    Last Post: 06-24-2010, 11:58 PM
  4. Whats wrong with my ski?
    By zxiripper in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 12
    Last Post: 07-26-2009, 07:06 PM
  5. What's wrong with this ski?
    By delagem in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 09-17-2008, 12:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •