Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1

    IBR module error?

    M RXT X 300 came up with either "IBR module error" or "IBR module fault" I can't remember which. Anybody have any experience with this? I have 13 hours on the machine and the reverse and nuetral work fine. The message only comes up on start up and then goes away.

  2. #2
    DR2006RXP's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Earth
    Posts
    3,206
    +1
    231
    Ibr is temperamental to low voltage , confirm battery terminals are tight and corrosion free and have the battery tested .


  3. #3
    Quote Originally Posted by guybb3 View Post
    M RXT X 300 came up with either "IBR module error" or "IBR module fault" I can't remember which. Anybody have any experience with this? I have 13 hours on the machine and the reverse and nuetral work fine. The message only comes up on start up and then goes away.
    I have 34 hours on mine and the same message has come up several times. Each time I turned it off and turned it back on and had no problems. I think I will mention it to to the dealer when I bring it in this fall to take care of a warranty issue but other than that the IBR seems to work great.

  4. #4
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,697
    +1
    208
    Quote Originally Posted by guybb3 View Post
    M RXT X 300 came up with either "IBR module error" or "IBR module fault" I can't remember which. Anybody have any experience with this? I have 13 hours on the machine and the reverse and nuetral work fine. The message only comes up on start up and then goes away.
    If you put the bucket in IBR override position, to raise it up for maintenance, then try to start it in reverse, you’ll get the error. , Just shutting off and re-keying, will make it go away. I had that happen yesterday at the ramp, when I started it it took off forward, while holding reverse and said ibr module error

  5. #5
    Thanks for all the replies, guys. I'll keep everyone informed how it all progresses.

  6. #6

    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    50
    +1
    2
    any update??


  7. #7
    Haven't been out since. I plan to take it out this weekend, at the latest, as we are going on vacation next week, with the machine.

  8. #8
    Hursty7's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Sarnia, Ontario, Canada
    Posts
    104
    +1
    10
    Seeing the same code on my buddies 2019 RXTX. IBR module fault, reads on the bottom then clears. Confirmed fuses in tight and checked terminals.. thinking its the voltage drop.

  9. #9
    I'm going out Sunday morning even though it's going to be muderously hot here. I'll give everyone an update, on mine, then.

  10. #10
    shotgun10ga's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Northern Ontario, Canada
    Posts
    38
    +1
    5
    Quote Originally Posted by psycho rxp View Post
    If you put the bucket in IBR override position, to raise it up for maintenance, then try to start it in reverse, you’ll get the error. , Just shutting off and re-keying, will make it go away. I had that happen yesterday at the ramp, when I started it it took off forward, while holding reverse and said ibr module error
    My Gen 1 ibr doesn't do that, I feel like that's an isolated problem on your end...

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. IBR module error code!
    By Weldon in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 10-21-2019, 04:17 PM
  2. IBR module error
    By Faflux31 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 12-21-2018, 08:07 PM
  3. iBR Module Error / Design Flaw
    By nickvann in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 09-29-2017, 10:15 AM
  4. IBR module error, Dealership no help
    By NCski in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 08-05-2014, 09:39 PM
  5. 2012 RXPX iBr Module Error
    By saltyqld in forum 4-Tec Performance
    Replies: 29
    Last Post: 05-19-2014, 05:42 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •