Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 33
  1. #1

    Angry Another 04 Freedom 700 no start problem

    Okay, I got this thing for next to nothing but its driving me up the wall.

    It wouldn't turn the motor over when i got it and i replaced the starter bendix which resolved that issue.
    It runs very well if i hold the bilge pump button.
    I have checked all of the grounds and they seem to conduct just fine.
    I have done the checks for wiring inside the electrical box based on a post on this forum i found and everything checks out except cranking orange has basically no voltage unless bilge is pressed.
    I have replaced the LR505 with a brand new unit from the one ebay seller that sells the correct one.
    The battery voltage is 11-12 cranking while trying to start
    Yes i have the lanyard in.

    What do i look for next?


  2. #2
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    44,954
    +1
    2,510
    Welcome.

    Measure DC volts on the Yellow wires. Should have full battery voltage when just sitting.

    Also, try this;
    http://greenhulk.net/forums/showthre...=1#post3027123

  3. #3
    Quote Originally Posted by K447 View Post
    Welcome.

    Measure DC volts on the Yellow wires. Should have full battery voltage when just sitting.

    Also, try this;
    http://greenhulk.net/forums/showthre...=1#post3027123
    I have full voltage at yellow while just sitting.

  4. #4
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    44,954
    +1
    2,510
    Quote Originally Posted by silent View Post
    I have full voltage at yellow while just sitting.
    What is the voltage on the Orange terminal group when engine is cranking?

    I believe that model year would have the CDI powered (via a factory jumper wire) from the Orange output of the LR module. If Orange output voltage is weak or absent the CDI cannot fire.

  5. #5
    Quote Originally Posted by K447 View Post
    What is the voltage on the Orange terminal group when engine is cranking?

    I believe that model year would have the CDI powered (via a factory jumper wire) from the Orange output of the LR module. If Orange output voltage is weak or absent the CDI cannot fire.
    When cranking i see very low voltage at the orange wire. I'll have to snap a picture of the electrical box and post it as i'm not sure if this thing is wired correctly. Everything in the ski looks pretty normal from what i can tell and this LR module is brand new so idk what gives. If i get it started with the bilge button it runs if i hold it and when i let go it immediately dies.

  6. #6
    Quote Originally Posted by silent View Post
    When cranking i see very low voltage at the orange wire. I'll have to snap a picture of the electrical box and post it as i'm not sure if this thing is wired correctly. Everything in the ski looks pretty normal from what i can tell and this LR module is brand new so idk what gives. If i get it started with the bilge button it runs if i hold it and when i let go it immediately dies.

    can you post picture of your terminal board and how its wired up.

  7. #7
    This is what i had on my phone, i'll try and grab some more later. Been busting away at my car project since this Ski project hit a wall haha.


    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	1.jpg 
Views:	94 
Size:	89.7 KB 
ID:	450656   Click image for larger version. 

Name:	2.jpg 
Views:	97 
Size:	80.4 KB 
ID:	450657   Click image for larger version. 

Name:	3.jpg 
Views:	98 
Size:	80.3 KB 
ID:	450658  

  8. #8
    casey67's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Lemont,IL
    Posts
    3,744
    +1
    91
    The LR has 3 jobs. One is to supply power to the orange wires when running and when cranking. One part on the orange wires is the bilge pump.
    When you press the bilge button, you are sending power to the bilge pump and what ever else is plugged into orange, like the CDI. Really bypassing the LR.

    The second job is to control the charging system on the yellow wire. What is the voltage on yellow sitting, cranking and running.
    The correct signal on yellow is what turns on the LR.

  9. #9
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    44,954
    +1
    2,510
    Quote Originally Posted by K447 View Post
    ...

    I believe that model year would have the CDI powered (via a factory jumper wire) from the Orange output of the LR module. If Orange output voltage is weak or absent the CDI cannot fire.
    Quote Originally Posted by silent View Post
    When cranking i see very low voltage at the orange wire. ... this LR module is brand new so idk what gives.

    If i get it started with the bilge button it runs if i hold it and when i let go it immediately dies.
    Quote Originally Posted by silent View Post
    ...

    I see some signs of corrosion under a couple of the rivets on the boards.

    Do this, report back.
    http://greenhulk.net/forums/showthre...=1#post3027123

  10. #10
    I don't have a two red/purple into one red/purple like the post is describing so I'm not sure what i would plug the loose end into?
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20190713_204224.jpg 
Views:	27 
Size:	90.2 KB 
ID:	450835
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20190713_204232.jpg 
Views:	18 
Size:	88.8 KB 
ID:	450836

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Polaris virage 700 start/stop problem
    By Tilly24 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 5
    Last Post: 05-03-2017, 06:25 PM
  2. Problem with my 2001 Virage 700 start/stop button
    By Old Stan in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 03-04-2015, 09:43 AM
  3. FS - Parts 02 Freedom 700
    By Marineking in forum Polaris Classifieds
    Replies: 5
    Last Post: 03-03-2012, 04:36 PM
  4. 2002 Freedom 700 wont start after riding
    By KevinRyan117 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 0
    Last Post: 07-25-2011, 11:16 PM
  5. 2000 Virage 700 start/sop problem
    By prostang306 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 07-09-2009, 01:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •