Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18
  1. #11
    This is how I run a jetski shop in the desert nmpeter's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Elephant Butte New Mexico
    Posts
    8,150
    +1
    1,943
    Quote Originally Posted by FLRXP View Post
    I replaced the filter and ran it for an hour today and everything seems to be running fine. The filter sat all winter and I didnt change it before I rode.



    well that's my bad. I assumed the owner of a high performance ski would be changing the oil and filter at the end of the previous season ( better) or at the beginning of the new season. Sorry about telling you to change out the oil sender, but I've done many on early 4-tecs..too many for it to be anything but a poorly designed item prone to this exact sort of failure mode.

    I recall on the 300 ace engine they touted an improved sender that wasn't so vulnerable to failure dueto oil pressure oscillation, as they called it

    next change you'll likely want to use a newer filter for the 300 that has metal mesh to discourage unwanted collapses. On a ski with those specs, I would consider it a must have. It's a straight replacement with a superior design. Only downside is it's slightly harder to rip the filter apart to see the level of metal in it


  2. #12
    SplishSplash's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Belle River Ont Canada
    Posts
    1,532
    +1
    160
    Did you replace it with the new style filter? (less susseotable to water in oil collaspe)If the old one collasped, I would check the new one if its the old paper style now for the same problem before you get stranded out on the water. You may be getting water in your oil.

  3. #13
    The filter is directly from SeaDoo, are they still selling the old style ones? It looks like the normal ones on 4-tec performance.

  4. #14
    Blackhawk36's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Maryland, USA
    Posts
    356
    +1
    28
    The new filter looks like this. I think it is standard on the 300HP skis now but it is backward compatible with other 4-tec engines.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Rotax300OilFilter.jpg 
Views:	23 
Size:	114.6 KB 
ID:	449838  

  5. +1 by:


  6. #15
    DR2006RXP's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Earth
    Posts
    2,936
    +1
    203

    P1520 Oil Code - 07 RXP Stage 3

    Older style filter ends in 741 and newer ends in 744

  7. #16
    DR2006RXP's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Earth
    Posts
    2,936
    +1
    203
    Older vs newer
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_1958.jpg 
Views:	29 
Size:	31.5 KB 
ID:	449851Click image for larger version. 

Name:	IMG_1959.jpg 
Views:	29 
Size:	35.6 KB 
ID:	449852

  8. #17
    I got the code again today. I changed the oil and filter (old style) and was out riding and it threw the code OIL reading then P 1520 into limp mode. I turned the ski off to let the ski sit for a few and when I cranked it back up to head home the warning was gone. I took it slow back to the dock but really need to get this issue figured out. After reading what everyone has said I think going back out with the oil pressure gauge may be the best bet for trying to diagnose if the issue is the oil pressure regulator or the oil pressure switches, any more input here?

  9. #18
    Bump. Really want to get this on the water, been busy lately. Anyone in Orlando who can fix this for me?

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. high oil pressure code p1520
    By elias799 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 10-25-2015, 03:01 PM
  2. p1520 code - 2006 seadoo rxp
    By 2smoke4life in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 08-04-2013, 10:04 PM
  3. P1520 code and oil leak
    By gsxr800 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 08-04-2013, 04:41 PM
  4. RXP P1520 code. NEED HELP
    By ktyamaha36 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 08-17-2012, 08:26 AM
  5. P1520 code on my 2006 rxp
    By mattyd08 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 06-05-2009, 04:27 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •