Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    r1goombah's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    jersey shore
    Posts
    119
    +1
    7

    egnine cuts out at 7000 rpm

    have 15 gtx 215 full stage 3 set up. ran it for first time this season on saturday and ran great for 45 min, then suddenly around 7000 rpm the ski would just shut down, like the key was pulled, would start right back up, happened 4 times always around same rpm, no engine light on cluster, just a quick check of battery cables and they were tight, still on the old plugs from last season that were oil fogged and added 5 gallons fresh fuel to the 5 gallons of fuel from last season, gonna actully look around ski today when get home, any info would be great thanks

  2. #2

    Join Date
    Oct 2018
    Location
    Usa
    Posts
    196
    +1
    2
    Quote Originally Posted by r1goombah View Post
    have 15 gtx 215 full stage 3 set up. ran it for first time this season on saturday and ran great for 45 min, then suddenly around 7000 rpm the ski would just shut down, like the key was pulled, would start right back up, happened 4 times always around same rpm, no engine light on cluster, just a quick check of battery cables and they were tight, still on the old plugs from last season that were oil fogged and added 5 gallons fresh fuel to the 5 gallons of fuel from last season, gonna actully look around ski today when get home, any info would be great thanks
    Do you have a tune? Are you reading your AFRs, if so what are they at 7k Rpm?

  3. #3
    r1goombah's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    jersey shore
    Posts
    119
    +1
    7
    yes have tune and can read afr, did not get a reading when it happens, but at idle believe was around 13/14 at idle, i know should be high 12 around 7000,

  4. #4
    imp0ster's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Palm Harbor, FL
    Posts
    5,170
    +1
    698
    Does the dash and everything else shut off or do you lose engine power and a beep?

  5. #5
    r1goombah's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    jersey shore
    Posts
    119
    +1
    7
    cluster shuts down, like pulling the key out, scanned it and found a p1505, tops sensor, i just did a brief connector inspection and have no water or corrosion, hopefully its just the sensor

  6. #6

    Join Date
    May 2005
    Location
    Minneapolis
    Posts
    820
    +1
    35
    I had a similar issue with a rxt-300 - it was the main relay in the fuse box - replaced - no more issues

    good luck - electrical can be a bitch -


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Fualt codes over 7000 RPM ???
    By tchies in forum Sea Doo Sport Boats
    Replies: 1
    Last Post: 07-28-2017, 03:29 PM
  2. Gti se not reaching 7000 rpm
    By Jec in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 09-15-2013, 07:14 AM
  3. No boost until 7000 rpm
    By cjo632racing in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 07-18-2011, 09:27 PM
  4. 98 seadoo xp951 will not hit 7000 rpm
    By xp951johnson in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 06-06-2011, 12:37 AM
  5. 7000 RPM?
    By Envy in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 05-26-2011, 03:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •