Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23
  1. #1
    dcuhpw's Avatar
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    Guam
    Posts
    267
    +1
    8

    Spark plug analysis

    Just wanted to post a couple of pics of my plugs for feedback. All 3 plugs look identical and ski feels like itís running very well. Just installed 42s and x charger. These plugs have about 2 hours of run time in everything from idle to wot runs. Only issue I am having is difficulty getting started if it sets for a while. Doesnít matter if itís on the water or the trailer, it hesitates to start and sometimes needs to be cranked a few times. If itís been sitting for 15-30 minutes or less it starts right up no problem. Iím guessing I may have an injector leak??
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	94C1C30C-6D5B-4B38-B03D-FA065D60F92E.jpg 
Views:	98 
Size:	27.7 KB 
ID:	448285   Click image for larger version. 

Name:	BE86AAEC-34E2-4456-A767-84E4146042D5.jpg 
Views:	91 
Size:	21.9 KB 
ID:	448286  


  2. #2

    Join Date
    Aug 2018
    Location
    Jax, FL
    Posts
    119
    +1
    7
    To me it looks like its running lean because of the bleach white porcelain insulator. I may be wrong. What tune are you running?

  3. #3
    dcuhpw's Avatar
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    Guam
    Posts
    267
    +1
    8
    Not running any tune. The porcelain insulator is not bleached, it’s just very clean. But these are pretty new plugs.

  4. #4

    Spark plug analysis

    You are in fact running lean. That white should be brown. Not the insulator, the ground electrode.

  5. +1 by:


  6. #5

    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Miami
    Posts
    92
    +1
    5
    I would say it looks lean as well. Too white.

  7. #6
    ptscon's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Toronto
    Posts
    3,773
    +1
    793
    Camera flash may be making them brighter than they are. Take a pic that's in focus in daylight without flash.

  8. #7
    Hawaii's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Hawaii
    Posts
    210
    +1
    34
    Quote Originally Posted by dcuhpw View Post
    Not running any tune. The porcelain insulator is not bleached, itís just very clean. But these are pretty new plugs.
    Running a mean lean my brahdda

  9. #8
    dcuhpw's Avatar
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    Guam
    Posts
    267
    +1
    8
    Does anyone have a picture of their plugs for comparison?

  10. #9
    I could say lean too but I will throw this out there are you loosing coolant? because coolant would look the same and also when it cakes the spark plug you could have a hard start like that. im saying head gasket failure..

  11. +1 by:


  12. #10
    dcuhpw's Avatar
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    Guam
    Posts
    267
    +1
    8
    No coolant leaking. Head gasket is new and was replaced with new head bolts about 3 hrs ago

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Gp1300 middle cylinder spraying stream of fuel out spark plug hole with plug removed
    By davdoc0011 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 03-22-2017, 12:18 PM
  2. Replies: 6
    Last Post: 09-10-2013, 03:49 PM
  3. Spark Plug Analysis Help !
    By Waterholics in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 14
    Last Post: 12-07-2012, 03:51 PM
  4. FS Spark Plug Adapter for Dial Indicator TDC Gauge (14mm Plug)
    By retro jet in forum General Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 10-09-2010, 06:51 PM
  5. I need some spark-plug analysis:
    By JP in forum 4-Tec Performance
    Replies: 58
    Last Post: 03-29-2007, 08:15 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •