Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    2001 Virage Tx (carb 3 cyl) stops running after 30 minutes, no restart

    Did you ever find the issue with this? My 01 Virage Tx (carb 3 cyl) is doing same thing. Running like a champ for 30 min and then cutting off suddenly and not restarting. Rebuilt carbs, changed out all fuel lines and still doing it. Starts the next day fine and runs awesome another 30 min. Also checked the fuel tank vent - it isn't vacuum in the fuel tank. I think its no spark but haven't confirmed yet - need to do that next time out.

  2. #2
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    40,959
    +1
    1,944
    Quote Originally Posted by dan.baker.3139 View Post
    Did you ever find the issue with this?

    My 01 Virage Tx (carb 3 cyl) is doing same thing. Running like a champ for 30 min and then cutting off suddenly and not restarting. Rebuilt carbs, changed out all fuel lines and still doing it. Starts the next day fine and runs awesome another 30 min. ...

    ... I think its no spark but haven't confirmed yet - need to do that next time out.
    Disconnect and bypass the LR-505 start/stop module. Bypass details posted elsewhere on GH.

    See if engine now runs properly.

    Note: Lanyard must be used to stop engine while the LR-505 module is bypassed.

  3. #3
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    40,959
    +1
    1,944
    There are other things that can stop the engine, of course.

    When the engine shuts itself off and you attempt to retsart it, does the engine crank normally (quickly) or turn over very slowly?

  4. #4
    Sold the ski. Purchaser told me it was the 505 module (took him 10 hrs to find). Hope it runs like a champ for him!

  5. #5
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    40,959
    +1
    1,944
    Quote Originally Posted by dan.baker.3139 View Post
    Sold the ski.

    Purchaser told me it was the 505 module (took him 10 hrs to find). ...
    Hopefully you pointed the purchaser to this post?

    http://greenhulk.net/forums/showthre...=1#post3015850


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2001 Virage 1200 TX quits running after 10 minutes
    By Virage-need-help in forum Open Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 06-20-2018, 07:02 PM
  2. 2002 Virage TXi stops running after 25 minutes
    By jdjd in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 28
    Last Post: 07-02-2017, 09:31 AM
  3. 2001 Polaris Virage TXi stops running after20 minutes
    By Keithtas in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 14
    Last Post: 12-05-2014, 09:13 PM
  4. 2001 genisis 1200 carb loses spark after running a few minutes
    By mjpowersports in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 10-11-2013, 06:41 AM
  5. 2002 Virage 700 starts and runs 4 minutes or so then stops, help!
    By 2002 Virage Fan in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-17-2010, 10:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •