Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 41

Thread: SHO issues

  1. #11
    THE PLATE MAN JIM'S PERFORMANCE's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    6,246
    +1
    575
    remove valve cover look to make sure no cam plugs came out have seen many do the same thing. cause a warning wide open throttle.


  2. #12

    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Wales, UK
    Posts
    1,489
    +1
    104
    Quote Originally Posted by JIM'S PERFORMANCE View Post
    remove valve cover look to make sure no cam plugs came out have seen many do the same thing. cause a warning wide open throttle.

    Thanks jim do I need to replace a gasket or can I just whip the cover off and check? Can I ask how I know if a cam plug came out or what the remedial action is? Can the plug be put back in? My first time delving this deep into the motor....

    been looking at oaft diagram and dont see cam plugs listed in the cylinder head or al e assembly diagrams?

    http://partsfinder.onlinemicrofiche....ELECTRICAL%202

    http://partsfinder.onlinemicrofiche....ELECTRICAL%202
    Last edited by HDAV; 04-21-2019 at 11:18 AM.

  3. #13
    gprdanny's Avatar
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    Palm bay, fl
    Posts
    153
    +1
    29
    Quote Originally Posted by JIM'S PERFORMANCE View Post
    remove valve cover look to make sure no cam plugs came out have seen many do the same thing. cause a warning wide open throttle.
    Would it happen to do it in open water only as the ski is moving or would it cause a oil alarm on trailer also ? Mine seems to be only when moving and giving hit more then 10-20% throttle.

  4. #14
    steved's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    UK
    Posts
    408
    +1
    20
    Quote Originally Posted by HDAV View Post
    Thanks jim do I need to replace a gasket or can I just whip the cover off and check? Can I ask how I know if a cam plug came out or what the remedial action is? Can the plug be put back in? My first time delving this deep into the motor....

    been looking at oaft diagram and dont see cam plugs listed in the cylinder head or al e assembly diagrams?

    http://partsfinder.onlinemicrofiche....ELECTRICAL%202

    http://partsfinder.onlinemicrofiche....ELECTRICAL%202
    I have used my gasket many times in the end of the cams there should be a plug,this is what can come out. These can be replaced with a threaded plug if the cams are removed.

  5. +1 by:


  6. #15
    THE PLATE MAN JIM'S PERFORMANCE's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    6,246
    +1
    575
    Ive seen it happen wide open not on trailer. Gasket will be good just clean. Plugs are in front and rear of cams.

  7. #16

    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Wales, UK
    Posts
    1,489
    +1
    104
    Quote Originally Posted by steved View Post
    I have used my gasket many times in the end of the cams there should be a plug,this is what can come out. These can be replaced with a threaded plug if the cams are removed.
    Thanks I will take the cover off and have a look, will running the motor without the cam plug cause long term issues or will it just throw oil alarms at WOT when pressure drops?

  8. #17
    gprdanny's Avatar
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    Palm bay, fl
    Posts
    153
    +1
    29
    I just checked in mine and end caps are all in. Guess imma change sensor tomorrow and take it out Tuesday to test. Hopefully itís just a faulty sensor. If not Iíll be taking the whole pump out for inspection.

  9. #18

    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Wales, UK
    Posts
    1,489
    +1
    104
    Quote Originally Posted by gprdanny View Post
    I just checked in mine and end caps are all in. Guess imma change sensor tomorrow and take it out Tuesday to test. Hopefully it’s just a faulty sensor. If not I’ll be taking the whole pump out for inspection.

    I didnt even even get that far......just started taking it apart and the charger wheel is locked solid! Hoping it’s just the clutch dont want to risk more damage so looks like I need to find a shop to do the clutch and hope that’s all it was

  10. #19
    gprdanny's Avatar
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    Palm bay, fl
    Posts
    153
    +1
    29
    Quote Originally Posted by HDAV View Post
    I didnt even even get that far......just started taking it apart and the charger wheel is locked solid! Hoping itís just the clutch dont want to risk more damage so looks like I need to find a shop to do the clutch and hope thatís all it was
    Oh damn. That will will do it. Keep us posted.

  11. #20

    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Wales, UK
    Posts
    1,489
    +1
    104
    Quote Originally Posted by gprdanny View Post
    Oh damn. That will will do it. Keep us posted.
    SC wheel spins freely in housing now I have it off the motor

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. SHO S/C issues to look for ???
    By ultranutz in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 0
    Last Post: 08-13-2013, 01:42 AM
  2. 09 sho...any issues?
    By phumb in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 07-17-2012, 03:09 PM
  3. issues after modifying my fx sho
    By OZFXSHO in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 21
    Last Post: 02-20-2011, 04:16 AM
  4. Sho with issues
    By MR MAC in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 07-12-2010, 03:28 PM
  5. sho redlining issues
    By YamaSHO in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 20
    Last Post: 03-23-2009, 04:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •