Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Installing Stainless wear ring... in rxp 300 need security screws?

    Hi everyone

    Like title say... I'm installing stainless wear ring in my px300 but I would like to know if I need drill the SS wear ring for put security screws or in SS is not necessary?

    Thank you in advance!


  2. #2
    ptscon's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Toronto
    Posts
    3,587
    +1
    747
    No need, those things are in tiiiight.

  3. +1 by:


  4. #3
    Quote Originally Posted by ptscon View Post
    No need, those things are in tiiiight.
    I know but the oem plastic one come with security screws and shop manual say that 1603 engines need put screws so... I really don't know what do

  5. #4
    ptscon's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Toronto
    Posts
    3,587
    +1
    747
    Quote Originally Posted by JoeTe View Post
    I know but the oem plastic one come with security screws and shop manual say that 1603 engines need put screws so... I really don't know what do
    I believe they stopped doing the screw after they first came out.

    I know my OEM wear ring last year and solas stainless 161 didn't have any holes for screws. If you ever tried removing the yellow OEM plastic 161 wear ring you'd know how freaking tight they are in there, there's no way in hell it's going to move on it's own. They are so hard to remove most people cut them.

  6. +1 by:


  7. #5
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    37,116
    +1
    2,820
    Quote Originally Posted by JoeTe View Post
    Hi everyone

    Like title say... I'm installing stainless wear ring in my px300 but I would like to know if I need drill the SS wear ring for put security screws or in SS is not necessary?

    Thank you in advance!

    Joe, you don't need the screws with the stainless steel wear rings.

  8. +1 by:


  9. #6
    Thank you guys.

    Last question please, I already mount wear ring and impeller and when I turn the impeller with my hand in one point is touching and putting a little bit hard. Is normal? I guess impeller is a little bit damage (before of mount again I tried to fix damage points) can I mount it and when I running a little bit it will solve?

    I know that the best is put a new impeller but really right now I don't want spend more money
    Thank you again.

  10. #7
    ptscon's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Toronto
    Posts
    3,587
    +1
    747
    I would take the impeller off and correct any issue, either bending to correct position or filing the edges, you don't want it rubbing the wear ring especially a stainless one. It should spin freely by hand.

  11. +1 by:


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Stainless Wear Ring and Set Screws?
    By jrobinsonchicago in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 08-11-2017, 11:39 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 05-20-2016, 07:37 AM
  3. WTB Stainless Wear ring for RXP
    By ktyamaha36 in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 09-20-2010, 12:27 PM
  4. FS RXP/RXT X Stainless Wear ring
    By mrbtd in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 3
    Last Post: 07-10-2010, 08:21 AM
  5. Stainless Steel wear ring RXP
    By The Bandit in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 02-22-2007, 08:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •