Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    139
    +1
    5

    2008 RXPX VTS faults, but VTS still works fine ??

    Hi again guys,

    Feeling a little sheepish after my last effort!.

    Ski is an '08 RXPX 255, and im having some odd issues with the VTS. I have BUDS to help determine issues.

    As soon as I plug the lanyard in, I get three VTS faults popping up (this is before I have even tried to operate the VTS).



    Searching google yields little result for the 1590 and 1592 codes, and what does come up for the 1692 doesn't really help.

    I've attempted to take apart and clean all connectors, which look fine to me and not corroded. I have taken the cover off the VTS with no visible signs of water ingress.

    BUDS recommends:

    Error 1590: Check for 24 to 167.5 ohms between system circuits B-34 and B-35.
    Error 1592: Check for 24 to 167.5 ohms between system circuits 2-8 and 2-9.
    Error 1692: Check for 12 volts between system circuits 2-6 and 2-1 when VTS DOWN is activated.

    However, the issue is in the wiring diagram, I cant find those circuits for a 2008. If I go back through the manuals I have to say 2005, I see that those ski's have an MPEM which seem to have these circuits, but my ski is an 08. Having trouble finding the right circuits to test.

    Now - having said all of that, Im not certain that this testing will even help me, because the VTS itself actually works perfectly fine. In buds I can operate it just fine, and it works perfectly fine with the VTS up and down buttons on the handlebars.

    Any ideas?

    Thankyou.

    Dave
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	VTS_Error.PNG 
Views:	71 
Size:	19.2 KB 
ID:	441887  


  2. #2

    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    139
    +1
    5
    Guys for closure here this issue is resolved.

    I found one of the wires leading to the VTS unit was broken.

    Resoldered and all now working fine.

    Dave

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2008 RXT-x 255 VTS not working
    By jger in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 04-22-2016, 10:00 AM
  2. FS - Parts RX RXP RXPX VTS trim tested working
    By Myself in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 01-13-2016, 09:20 PM
  3. VTS Still not Working a 100%
    By NottaPhireMan in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 07-12-2009, 02:39 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 07-11-2009, 11:36 PM
  5. VTS Not Working
    By Tas_RXP in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 03-29-2006, 05:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •