Results 1 to 6 of 6

Thread: IBR Issue

  1. #1

    IBR Issue

    Have a 2014 RXP-X 67 hours on it. IBR does not move. IBR light on and stuck in reverse position. Unglugged 2 wire power plug and can move bucket open on close with no issue by reversing polarity on just motor. Tried resetting the position by override option on the control when removing but no luck. Any advise on this not to keen on buying $1200 unit


  2. #2
    DR2006RXP's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Earth
    Posts
    2,752
    +1
    183
    You cannot power the motor directly , you just got on the wagon of get a new ibr .

  3. #3
    I powered the larger 2 wires going to the base of the motor and it moves smooth with no binding up all the way and down. Plug back into assembly base and it only clicks with no movement. I thought maybe a bushing damaged or shell or rock lodged but nothing there

  4. #4

    Join Date
    Aug 2018
    Location
    Jax, FL
    Posts
    26
    +1
    2
    Sounds like the board maybe bad.

  5. #5
    DR2006RXP's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Earth
    Posts
    2,752
    +1
    183
    Quote Originally Posted by AquaticAssault13 View Post
    I powered the larger 2 wires going to the base of the motor and it moves smooth with no binding up all the way and down. Plug back into assembly base and it only clicks with no movement. I thought maybe a bushing damaged or shell or rock lodged but nothing there
    I have a working one am willing to sell you cheap only problem it’s got the pivot arm that has the 2 screws out side broken you can make one from both very doable .

  6. #6
    I had a extra unit from a different model. Switched the board and now everything is working again. The extra one the was heavily rusted motor but the board was good. removed cover bolts pried open gently and saw board clean as can be internally and swapped them out. test ran while out and all movement was good. completed install no issues or errors.
    Last edited by AquaticAssault13; 11-10-2018 at 05:28 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2012 RXP-X and iBR issues
    By g550plt in forum 4-Tec Performance
    Replies: 26
    Last Post: 05-31-2016, 11:05 AM
  2. 2015 RXPX IBR issues
    By andersonn in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 19
    Last Post: 04-02-2016, 02:45 PM
  3. More iBR issues after replacing module $$
    By WickedXP in forum 4-Tec Performance
    Replies: 39
    Last Post: 06-29-2015, 07:22 AM
  4. iBR issue, please HELP
    By Tom9960 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 07-23-2014, 06:31 PM
  5. Anyone with older iBR skis (2009-2010) having iBR issues?
    By SCHNORR12 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 04-05-2014, 08:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •