Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1

    RXP will not pick up speed

    I have a 2006 RXP that idles great but will not pick up speed. It just revs up like its slipping somewhere.
    A brief history- I bought it 3 months ago. Ran strong the whole time and then something felt like it was slipping. I assumed it was the washers in the supercharger. I replaced the s/c with an x charger and the bigger injectors. Still same slipping/not picking up speed feeling. Then I replaced the wear ring, that had a few gouges, and the spark plugs. Still no change. The impeller looked to be in good shape or else I would replace that too.
    I'm stumped as to what is going on. If anyone could pass on any advice to give me a hand it would be much appreciated.


  2. #2
    hero's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Australia sydney
    Posts
    350
    What rpm r u seeing?? Try looking at the injectors. Mine had the same problem idle was good but Erving up wasn’t smooth changed everything with no changes check the inj it was clogged. Got them clean and ran like a dream

  3. #3
    it was like that before i changed everything out. i bought the new injectors with the new s/c

  4. #4
    So what rpm?

  5. #5
    idk, the gauges are too sunburnt to tell

  6. #6

    RXP will not pick up speed

    Is it Revving to the moon and not moving like a car on ice?

  7. #7
    Quote Originally Posted by Tintman20 View Post
    Is it Revving to the moon and not moving like a car on ice?
    I can start it and it starts and sounds totally fine. It idles through the water just fine. As soon as I try to give it throttle it wants to hit the rev limiter.

  8. #8
    Dima's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Seattle WA
    Posts
    146
    +1
    30
    Did you check impeller, any water in hull maybe carbon seal

  9. #9
    Quote Originally Posted by Dima View Post
    Did you check impeller, any water in hull maybe carbon seal
    I looked at the impeller when changing the wear ring. it looked pretty good, no gauges or burrs. I'm new to ski's so i hadn't checked the carbon ring yet. Not even totally sure where that is. I can google/youtube it though.

  10. #10
    Your driveshaft/impeller is striped out.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2006 RXP, will not power up, no beeps, no lcd display
    By endeavor_635650 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 09-17-2014, 10:09 AM
  2. Will shimming the ride plate on 2012 SHO FX Cruiser pick up speed and other question?
    By Dragdaddy71 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 07-24-2013, 02:25 PM
  3. 07 rxp will not start
    By rw40426 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 07-08-2008, 04:14 PM
  4. 05 RXP will not start
    By Roger H in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 01-21-2008, 01:45 AM
  5. RXP will not start, PLEASE HELP!
    By TroyRXP15 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 05-27-2007, 05:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •