Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    12

    1997 STX JT1100-A1 Acceleration Problem

    Hello,

    The problem Iím having is that from an idle when I try to increase the rpm I have to sometimes feather the throttle or add a little choke to get it to go and not stall. Once moving over 10 miles an hour everything is fine acceleration and speed is fine. Sometimes from a stop it accelerates fine, donít have to feather the throttle or add a little choke to get it going.

    I had the intake cover remover to look down into the carburetors, and it looks like the accelerator pump is working.
    Does anybody have some information to help me?
    Please

    Thank you
    Ted


  2. #2
    steve45's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Posts
    6,153
    +1
    513
    You might try opening the low speed mixture screws about 1/8 turn and see what happens. If that helps, you can go more. However, I suspect you probably have some trash in the internal filter inside the carb. Also, check the inline fuel filter, as well as the filters on the fuel pickup inside the tank.

  3. #3

    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    12
    Thank you for your help.

  4. #4

    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    12
    I found that one the the intake Ducts was broken and a piece was missing.
    So I removed the carburetors and intake and found a piece in front of the reed valve.
    Could this cause a hesitation from idle?
    Also when installing intake with new gaskets should I use a sealant?
    If so what?
    Last edited by tedbragas; 10-08-2018 at 10:50 AM.

  5. #5
    steve45's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Posts
    6,153
    +1
    513
    Yes, a broken intake duct with pieces in the reed would mess things up.

    No sealant on the intake gaskets.

    Actually, I often smear a little grease on those gaskets to make it easier to remove them next time.

  6. #6

    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    12
    Thank you so much

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. New to PWC, bought a 1997 STX 900 and have a Jet Pump problem
    By chevyman95 in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 08-12-2015, 01:06 PM
  2. 2001 gp1200r acceleration problem??
    By 2000mustangMia in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 18
    Last Post: 04-13-2012, 02:08 PM
  3. 1997 STX 750 Fuel Problem
    By robob69 in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 09-01-2010, 07:39 PM
  4. Replies: 5
    Last Post: 09-14-2007, 04:54 PM
  5. 2000 Stx D.i. Ecu Problem
    By Lion32 in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 07-28-2007, 02:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •