Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    Question HELP 1999 ultra 150 is in limp mode I belive.

    Just bought a 99 ultra with 16/20 Solas pro, skiworks stinger mod, skiworks tripple pisser kit. I dropped it in to run it and won’t get above 3500 rpm like in limp mode. No idicator light on and pump bearings are perfect. The temp sensor ohmed out at 1,378k at around 82 degree outside temp. I have unplugged it and still won’t get outa limp mode.... ski runs perfect outa water


  2. #2
    steve45's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Posts
    5,894
    +1
    394
    Welcome aboard, Gebhardt239!

    Well, as you've learned, running on the trailer means absolutely nothing (except that it will start). No warning light, it's probably not in limp mode.

    Could be a million things, but I'd start by looking at the spark plugs. Do NOT run this engine lean! It will melt down in a heart beat and it won't be cheap to fix!

    How old is the gas? How does the fuel filter look? Could be a sticky slide in one of the carbs (I think it will run a little faster though). How did you check the pump bearings?

    This thread has a lot of good info: http://www.greenhulk.net/forums/showthread.php?t=161444

    Oh, yea, if you run it on the flush hose, NEVER run the water unless the engine is running! Start the engine, THEN turn on the water. Turn off the water, THEN shut off the engine.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1999 Ultra 150...Is it worth the time?
    By steelmcneill in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 07-05-2018, 03:04 PM
  2. MSX 150 Stuck in Limp Mode
    By apdrt in forum MSX/Matrix
    Replies: 3
    Last Post: 04-14-2012, 11:10 AM
  3. Ultra 150 Engine and Limp Mode
    By s0ker in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 08-04-2010, 09:36 AM
  4. 1999 Ultra 150 $1000 in NC
    By zrtman in forum Kawasaki Skis
    Replies: 2
    Last Post: 08-31-2009, 12:00 PM
  5. 03 Ultra 150 going to limp mode
    By mikerambot in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 06-24-2009, 02:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •