Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 37
  1. #11
    unclemd's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Newfoundland, Canada
    Posts
    267
    +1
    35
    Quote Originally Posted by Dg1148 View Post
    I'm just at a loss that this happened when this common of a setup hasn't given anyone else problems. I was cruising around 40/45, not even close to WOT when I noticed the smoke and it starting to feel different. I just can't see it being that extreme of a lean condition at that speed.
    According to the post that Jerry created the SVHO runs very lean right from factory. Colder weather giving the engine more colder denser air from the mods could of put the engine just outside the safety zone.

    See the thread below that was created by Jerry showing how lean the SVHO runs from factory.

    http://www.greenhulk.net/forums/showthread.php?t=267494


  2. #12
    Dg1148's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    New braunfels, TX
    Posts
    418
    +1
    36
    Yea I read that awhile back and that's why I'm able to understand that it could happen. I guess im just not wanting to believe something so simple can blow a motor. Will be an expensive lesson learned.

    But yes my intention was to do the break in with the stock tune and the. Put my stage 3 back on. But that back fired

  3. #13
    Water4fire's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    New Braunfels TX.
    Posts
    10,411
    +1
    893
    In my opinion it was in no way your parts and a stock ecu break in as you had so extremly low break in run hours. Like next to nothing and even with no load.

    I truly believe it was dealer install issue. As here in are area i have fixed so many problems from the dealers. You need me to contact Caleb at woods in Austin he is a forum member and know his shit, but also he will know all you previous issues as we will tell him. Just my 2 cent my friend.

    just a example. Kent fixed a flywheel bolt failure without flushing a ski. I told hom not to run it because it wasnt flushed. Well 5 mins and he lost a bearing and guess what kent would not warranty it. Literaly from dealer to ramp and 5 mins boom.

  4. +1 by:


  5. #14
    ChrisL's Avatar
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    Lake Conroe - Montgomery, TX
    Posts
    93
    +1
    13
    Quote Originally Posted by ptscon View Post
    Get the fuel injectors flow tested.
    This is the first thing Iíd do and label the injectors when u pull them out. How long had the injectors sat since they were last run?

  6. #15
    Water4fire's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    New Braunfels TX.
    Posts
    10,411
    +1
    893
    This ski is new

  7. #16
    wheresmike's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    florida
    Posts
    623
    +1
    106
    So why was it in the shop getting a new engine ? What happened there

  8. #17
    Chupacobra's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    1,413
    +1
    428
    I've ran an intercooler, ribbon delete, kanaflex, & exhaust on a stock tune for many house in 2014 when the svho first came out. Never had an issues, and neither has anyone else with mods on stock tune.

    There is another problem going on that needs to be addressed.


  9. #18
    RIVERA RACING RIVERA RACING's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New Jersey
    Posts
    1,721
    +1
    109
    What tune are you using it could be your tune leaning out.

  10. #19
    unclemd's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Newfoundland, Canada
    Posts
    267
    +1
    35
    Quote Originally Posted by Dg1148 View Post
    Yea I read that awhile back and that's why I'm able to understand that it could happen. I guess im just not wanting to believe something so simple can blow a motor. Will be an expensive lesson learned.

    But yes my intention was to do the break in with the stock tune and the. Put my stage 3 back on. But that back fired
    Do you have an AFR gauge? Iím installing one along with a boost gauge over the winter to monitor the AFR after my Fizzle instal.

  11. #20
    Lake Lion
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Dirty Jerzey
    Posts
    1,364
    +1
    249
    Quote Originally Posted by Chupacobra View Post
    I've ran an intercooler, ribbon delete, kanaflex, & exhaust on a stock tune for many house in 2014 when the svho first came out. Never had an issues, and neither has anyone else with mods on stock tune.

    There is another problem going on that needs to be addressed.
    Omar, it seems these new stock tunes are leaner to please the sniffers.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. SOLD 2002 FX140 (possible blown motor) with Double Trailer
    By carguy89 in forum Yamaha 4 Stroke Skis
    Replies: 4
    Last Post: 01-17-2013, 02:18 PM
  2. 2002 Yamaha XLT 1200 Blown Motor Pics- Cause?
    By nightrider05 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 27
    Last Post: 10-27-2010, 11:24 PM
  3. 2001 900 STX, motor shot, possible causes??
    By AugRemy in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-28-2008, 08:21 AM
  4. Possible blown motor in 06 RXP????
    By MVR 155 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 06-02-2008, 07:41 AM
  5. Blown Motor!!!
    By Cutter in forum 4-Tec Performance
    Replies: 19
    Last Post: 10-17-2005, 02:16 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •