Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19
  1. #11
    First make sure the TPS and map sensor wires are not reversed. Then make sure the rave solenoid and MAG injector are not swapped.

    Quote Originally Posted by CRei View Post
    Hi complete rebuilt engine. First run to break it in, runs real good around 4000 rpm and can creep it up to 5000 but feel like it's breaking up at times will completely die. It restarts no problem, where's a good place to investigate??? Thanks guys

  2. #12
    CRei's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Barnegat Bay, NJ
    Posts
    38
    +1
    1
    Ok lots of good things to check. Will do and get back to you. Could it be simple as bad spark plugs?? Going change them too

  3. #13
    CRei's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Barnegat Bay, NJ
    Posts
    38
    +1
    1
    Ok so today installed new plugs. Check for reverse wiring on TPS and MAP there good, ran ski new battery 4500 RPM 13.66. Need check fuel pressure have gauge no hook up.

  4. #14
    CRei's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Barnegat Bay, NJ
    Posts
    38
    +1
    1
    Shows charging ,could rectifier still be at fault?

  5. #15
    This is how I run a jetski shop in the desert nmpeter's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Elephant Butte New Mexico
    Posts
    8,608
    +1
    2,050
    Quote Originally Posted by CRei View Post
    Shows charging ,could rectifier still be at fault?
    not likely

    you need the fuel pressure t setup if you want to know for sure if you need to spend a bit of cash on a new fuel pump and filter.




    autozone $60, cheaper ebay

    sorry, you need some pricey one time use tools to work on skis like this.

    if you want to spend some time sniffin around, you might find just the t bit for $15-25

  6. #16
    CRei's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Barnegat Bay, NJ
    Posts
    38
    +1
    1
    Went back to my sea doo mechanic he used an MPEM reader to pull codes this is what he got and for me to look up, but I googled to crap out of them can't find what they mean.

    02101E, 04FC1E, 04E11D, 04E21D

  7. #17
    This is how I run a jetski shop in the desert nmpeter's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Elephant Butte New Mexico
    Posts
    8,608
    +1
    2,050
    those are bosch specific codes and they problems should be listed in the seadoo factory manual for that model.

  8. #18
    02101E Air Pressure Sensor(APS) Signal Interruption or short to battery positive voltage

    04FC1E this is an Output signal fault which is not applicable in my manual for 1998 and 1999 RFI this code is always present and should be ignore by SeaDoo Manual for those years, however may had changed fro newer models.

    04E11D Injector #1 short to Ground

    04E21D Injector #2 short to Ground

    Check the injector for proper resistance should be 2.3 2.5 ohms.

    Make sure you did not swap any connector from the injectors to the Air pressure sensor, also check for any pinch cable.

    Tito

  9. #19
    CRei's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Barnegat Bay, NJ
    Posts
    38
    +1
    1

    2001 GTX RFI 787 cut out after 4000 RPM

    NICE !! Thank you I looked for ever and could not find them


Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2001 GTX RFI 787 ,Cranks over but won't start
    By dommasr in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 0
    Last Post: 06-30-2011, 07:24 PM
  2. 2001 GTX RFI 787 ,Cranks over but won't start
    By dommasr in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 0
    Last Post: 06-29-2011, 11:31 PM
  3. FS GTX-RFI 787 Parting out
    By m schmidt in forum Sea Doo 2 Stroke Skis
    Replies: 0
    Last Post: 08-03-2010, 08:28 AM
  4. 2001 GTX RFI....oil leak?
    By DaTT in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 0
    Last Post: 08-29-2007, 09:08 PM
  5. Rxt 06 stage 3 cutting out after warming up
    By TIBFIB in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 06-01-2007, 11:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •