Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 29

Thread: Ski won't start

  1. #1
    Rock918's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Lake Murray, SC
    Posts
    171
    +1
    6

    Ski won't start

    See video. Will slightly crank and turn over maybe once, but thats it. The battery is brand new and it tested fine. Had the ski out about 2 weeks ago and it ran just fine. Any ideas? Haven't done anything to it except change out come cooling lines.



  2. #2
    Use some jumper cables and attach it to the car battery and see if it will turn over.

  3. #3

    Join Date
    May 2010
    Location
    Savannah, GA
    Posts
    164
    +1
    1
    Try removing the spark plugs and check for water. And see if it turns over

  4. #4

    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Erie, PA
    Posts
    514
    +1
    71
    Battery tested fine. Was that two weeks ago or after a no crank? Maybe you have a small voltage drain for some reason and the battery isn't full. Also check the battery cable connections. After that, then more to check for a possible problem.

  5. #5
    prostocker's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    FL
    Posts
    442
    +1
    17
    No check engine codes ? Maybe starter

  6. #6
    Rock918's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Lake Murray, SC
    Posts
    171
    +1
    6
    Just got off the phone with Bob (oldman) and he thinks its the battery. Old battery had a cold crank of 325 and new battery is only 260. I'm going to change out the battery again tomorrow and see if that does it. I checked error codes and got 01 so nothing there. I did pull the plugs and they look fine. No water or liquid of any kind in the cylinder. Thanks for the suggestions and please keep them coming so I don't miss anything stupid.

  7. #7
    CHINE WALKER nicor6's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Mahe
    Posts
    376
    +1
    44
    Quote Originally Posted by Rock918 View Post
    Just got off the phone with Bob (oldman) and he thinks it the battery. Old battery had a cold crank of 325 and new battery is only 260. I'm going to change out the battery again tomorrow and see if that does it. I checked error codes and got 01 so nothing there. I did pull the plugs and they look fine. No water or liquid of any kind in the cylinder. Thanks for the suggestions and please keep them coming so I don't miss anything stupid.
    1. Check both battery connections.
    2. Try cranking the motor with another battery

    If still same, issues might be the starter. I was thinking maybe stuck impeller.. but from the video, engine remains still when cranking.

  8. +1 by:


  9. #8
    Rock918's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Lake Murray, SC
    Posts
    171
    +1
    6
    Got a new battery with CC of 325 and still having the same issue. Going to take the exhaust manifold off and try replacing the starter. If anybody else has any suggestions, please let me know.

  10. #9
    wheresmike's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    florida
    Posts
    570
    +1
    101
    A little history as to how you reach this point might be helpful in diagnosing the issue like the last time it ran and what happened in between

  11. #10
    Rock918's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Lake Murray, SC
    Posts
    171
    +1
    6
    I thought I addressed that in my original post. Rode the ski for about 5 hours 2 weeks ago and everything was normal. I recently replaced a couple of water lines and that's it. I've tried 2 different batteries and made sure all electrical connections that I can see are tight. Let me know if I'm missing any other information.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Jet Ski won't start
    By Lenn1562 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-25-2010, 06:28 PM
  2. Ski won't start and throwing a code
    By Zach07RXP in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 08-19-2009, 12:03 PM
  3. Ski won't start
    By rathee in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 15
    Last Post: 08-21-2008, 04:45 PM
  4. Ski won't start!
    By Hockey369 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 21
    Last Post: 11-19-2007, 08:31 AM
  5. Ski won't start...
    By Yellow93 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 05-30-2006, 11:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •