Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1

    Does the gp1800 have a speed limiter on it from factory?

    Does the gp1800 have a speed limiter ? I wanna see if its possible to add RIVA Yamaha FZR/FZS SVHO Speed Control Override Module that i had from my last ski ?


  2. #2
    Nobody knows??

  3. #3
    Yes it does have speed limiter and RPM limiter.
    Get the Riva Maptuner X system and you can reflash the ecu and get rid of that And ad a nice to tune the ecu!

  4. #4
    I'd rather be jet skiing Saltwater n Premix's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Fort Worth, TX
    Posts
    535
    +1
    53
    A scom would work but I think it would only give you 2-3 extra mph.

  5. #5
    Quote Originally Posted by VTECH.SE View Post
    Yes it does have speed limiter and RPM limiter.
    Get the Riva Maptuner X system and you can reflash the ecu and get rid of that And ad a nice to tune the ecu!
    That i knkw brother ordered it last night i judt have a scom from my old fzr and want to know if it will work on the gp1800 since it has a limiter

  6. #6
    Quote Originally Posted by Saltwater n Premix View Post
    A scom would work but I think it would only give you 2-3 extra mph.
    Thanls brother i judt needed to know if it would work on the gp since it was on a fzr

  7. #7
    Steve-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Nashville Tennessee
    Posts
    13
    +1
    3
    I wonder if removing the speed limiter will void the warranty? Anyone know?

  8. #8
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    37,587
    +1
    2,975
    Quote Originally Posted by 2017 fx svho View Post
    Thanls brother i judt needed to know if it would work on the gp since it was on a fzr
    The Riva SCOM module will not work on the GP1800 skis

    Neither Riva or R&D currently offer a speed control module for these skis.

  9. #9
    txgp1300r's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Dallas , Texas
    Posts
    3,556
    +1
    223
    Quote Originally Posted by VTECH.SE View Post
    Yes it does have speed limiter and RPM limiter.
    Get the Riva Maptuner X system and you can reflash the ecu and get rid of that And ad a nice to tune the ecu!
    Exactly ! much faster than a s.c.o.m. anyway.....who needs a warranty anyway ! you got a Yamaha ...just sayin

  10. #10
    Quote Originally Posted by Green Hulk View Post
    The Riva SCOM module will not work on the GP1800 skis

    Neither Riva or R&D currently offer a speed control module for these skis.
    Your 100% brother? Arent they the same engine with same ecus? You think its even worth it to try it out?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Remove the speed limiter on iControl skis
    By Green Hulk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 422
    Last Post: 05-11-2014, 12:13 AM
  2. Looking get passed the speed limiter on 2010 rxtx
    By macgyver in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 08-26-2010, 10:31 AM
  3. if they bypass gps speed limiter on the is
    By starter99 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 05-09-2010, 11:36 AM
  4. does the oil have to be drained b4 pulling the timing cover on a 250x?
    By Gappa in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 06-12-2009, 07:47 AM
  5. Speed Limit on the Chain- oh no!
    By BudLightBunnY in forum Open Discussion
    Replies: 21
    Last Post: 12-18-2007, 09:53 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •