Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    Starting issues on 4-tec

    When my 4-tec 155hp is cold I have to give it slight throttle for it to start maybe 1/8th.
    otherwise it will just roll over and over


  2. #2

    Join Date
    May 2016
    Location
    Seminole FL
    Posts
    594
    +1
    42
    Sounds like maybe a fuel issue to me injectors or fuel pump other than that try changing spark plugs

  3. #3

    Join Date
    May 2016
    Location
    Seminole FL
    Posts
    594
    +1
    42
    Quote Originally Posted by meinstein1987 View Post
    Sounds like maybe a fuel issue to me injectors or fuel pump other than that try changing spark plugs
    Could also be throttle body but I'm not sure one way or another you either have a fuel problem or an air problem

  4. #4
    any idea what injectors are worth and are they easy to change?

  5. +1 by:


  6. #5
    mrsprinkles's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Binghamton, NY
    Posts
    295
    +1
    20
    Quote Originally Posted by u-lmn View Post
    any idea what injectors are worth and are they easy to change?
    I know the injectors are a 10-20 minute job. The ones I picked up are for a 300 so prob more costly I would assume.

    Not sure if you need to tune it with new injectors or not. You will need someone else's brain for that one as I've only ever had them with a tune.

  7. #6

    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Hockeytown
    Posts
    519
    +1
    123
    Its probably not that complicated... Clean the throttle body and see what happens.

    4tecs also use a GM IAC valve, they get sticky. Could pull that and clean it too.

  8. #7

    Join Date
    May 2016
    Location
    Seminole FL
    Posts
    594
    +1
    42
    Did you figure it out what was the problem

  9. #8
    connorrxp's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    ontario
    Posts
    925
    +1
    132
    How many hours on the ski?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Attempt at fixing my hot start issue on my 08 15F
    By gixxer1kr in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 07-01-2015, 04:32 PM
  2. 4 tec Head gasket issues on 06 RXP-Better assembly options?
    By philip clemmons in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 08-02-2012, 11:00 AM
  3. Totally Stumped on Start for 02 4 tec. Need EXPERTS!!!!
    By Water Wonder in forum 4-Tec Performance
    Replies: 27
    Last Post: 12-04-2011, 08:28 PM
  4. starting issue on ultra250x 07'
    By turbo250x in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 18
    Last Post: 06-08-2010, 02:43 AM
  5. Wiring/starting issue on GTX 951
    By Quad411 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 9
    Last Post: 06-22-2009, 02:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •