Page 4 of 16 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast
Results 31 to 40 of 154
  1. #31
    Quote Originally Posted by DanSVHO View Post
    I took everything back out and everything looks fine. There are some cavitation burns on the prop and wear ring but apparently, it's normal. When I reinstalled pump it and in except for the last cm. It did go in enough to go onto the alignment dowels. I also did a spark plug and oil change. Take a look at this oil! I checked for oil in the oil pisser and didn't find any in the bucket. Here is sound of ski turned on without water so you can hear the prop noise. Other than that, the engine sounds fine. I will take it for a ride tomorrow and report.
    Did the new IC give you gas in oil?

  2. #32
    DanSVHO's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Delray Beach, FL
    Posts
    888
    +1
    88
    No. Its a combination of things. I think I was banging the limiter and was pulling 8800 rpm.

  3. #33
    DanSVHO's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Delray Beach, FL
    Posts
    888
    +1
    88
    That was only rising for 15-20 minutes!

  4. #34
    DanSVHO's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Delray Beach, FL
    Posts
    888
    +1
    88
    This was after a few minutes on the hose. Something's not right. Maybe the head gasket blew?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	50741456906__BC7F8771-E6D3-4E9E-A416-10201D9FEA46.jpg 
Views:	57 
Size:	51.1 KB 
ID:	406260  

  5. #35
    DanSVHO's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Delray Beach, FL
    Posts
    888
    +1
    88
    What do you guys think? Could it be oil cooler? Doesn't that usually go through the pisser?

  6. #36
    boogtonic's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    127
    +1
    16
    Does it smell like gas or is it water?

  7. #37
    DanSVHO's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Delray Beach, FL
    Posts
    888
    +1
    88
    I've been searching. The evidence shows that if its the oil cooler, it will come out the pisser. I have no oil comming from it. while on the hose, i put a bucket down to catch all the water so i could see oil film in water. I did not see anything.

  8. #38
    boogtonic's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    127
    +1
    16
    Quote Originally Posted by DanSVHO View Post
    I've been searching. The evidence shows that if its the oil cooler, it will come out the pisser. I have no oil comming from it. while on the hose, i put a bucket down to catch all the water so i could see oil film in water. I did not see anything.

    I saw that after my post, I have edited it since..so it is gas or water?


  9. #39
    DanSVHO's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Delray Beach, FL
    Posts
    888
    +1
    88
    i think water. it doesnt really smell like gas. Remember, i only ran it after a fresh oil change on the hose for 10 minutes. So something is leaking into the oil. i did just install the fizzle and riva pro cooling. I did a dedicated intercooler line and i directed the factory intercooler line to the supplied anode at rear of block. I didnt add extra cooling to the oil cooler. just to block and fizzle.

  10. #40
    Quote Originally Posted by DanSVHO View Post
    i think water. it doesnt really smell like gas. Remember, i only ran it after a fresh oil change on the hose for 10 minutes. So something is leaking into the oil. i did just install the fizzle and riva pro cooling. I did a dedicated intercooler line and i directed the factory intercooler line to the supplied anode at rear of block. I didnt add extra cooling to the oil cooler. just to block and fizzle.
    check the pisser to see if its a stready stream or spitting- if its a head gasket it will spit water (at least thats what my VX did). i dont know about the new 1800 but the old mr1's used to get water leaks in the oil tank from the oil cooler, now that its a wet sump motor IDK how the water could get in by the oil cooler.

    when I saw your oil it looked like water to me- chocolate milk

Page 4 of 16 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Found an extra part in my engine
    By Antiguan FZR in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 10-08-2011, 10:16 PM
  2. parts not listed in kawi diagrams
    By born riding in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 10-21-2007, 11:05 PM
  3. Extra parts found!
    By earthshaker in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 06-22-2007, 11:56 AM
  4. Finished - But not in time for MB
    By Gatorcountry in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 05-31-2007, 04:37 PM
  5. Broken Part Found In Hull HELP!
    By 1 FAST VE in forum 4-Tec Performance
    Replies: 14
    Last Post: 03-14-2007, 04:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •