Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    Greggpru's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Nj
    Posts
    1,516
    +1
    133

    Stock fuel pump limit?

    So Im planing my spring mods and want to know if I should swap the fuel pump ? Last season I had no issues due to lack of fuel with my current set up in my signature, should I install a 255lph or stick with the stock ?


  2. #2
    Kmorningstar_rxp's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Port orange, Fla
    Posts
    1,648
    +1
    159
    Greg, id change it. I ran out of fuel pump when I did your mods, it's only a matter of time. There cheap enough and simple to install. I'd just add it to your list of winter tinkering

  3. +1 by:


  4. #3
    ptscon's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Toronto
    Posts
    3,401
    +1
    691
    I logged fuel pressure on stock pump with et137+4 last season and there were no issues at all, very consistent up to 8800 RPM.

    The way I see it, if it ain't broken why fix it?

  5. +1 by:


  6. #4
    Kmorningstar_rxp's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Port orange, Fla
    Posts
    1,648
    +1
    159
    It's a cheap safety thing in my eyes. But hey at wot when that pump starts to give up and you go lean... the 75$ you didn't wanna spend or "wasn't broke " will cost more in the long run. I would recommend it 100% but it's your call.

  7. +1 by:


  8. #5
    Greggpru's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Nj
    Posts
    1,516
    +1
    133
    So last summer I had a 340lph pump laying around and I tossed it in and got a fuel pump circuit amps high so I pulled it out and reinstalled stock will the 255 do the same ? Or is it best to install a relaym

  9. #6
    connorrxp's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    ontario
    Posts
    924
    +1
    132
    My 260 never had any issues without the relay stuff, I have a 255 pump.

  10. #7
    Kmorningstar_rxp's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Port orange, Fla
    Posts
    1,648
    +1
    159
    My 05 I just tossed it in and didn't get any codes

  11. #8
    tmarsh's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Michigan
    Posts
    290
    +1
    21
    I did not have to add a relay with mine either.

  12. #9
    Greggpru's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Nj
    Posts
    1,516
    +1
    133
    I'm gonna get a 255 the 340 must draw more amps.

  13. #10
    Bob 1tommygunner1927's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    7,291
    +1
    1,314
    Quote Originally Posted by Greggpru View Post
    So last summer I had a 340lph pump laying around and I tossed it in and got a fuel pump circuit amps high so I pulled it out and reinstalled stock will the 255 do the same ? Or is it best to install a relaym
    Run a Walbro pump with a relay......

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 27
    Last Post: 10-24-2012, 11:54 PM
  2. max hp with stock fuel pump
    By skidoochris in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 03-24-2012, 09:21 AM
  3. what does the stock fuel pump flow
    By chuck in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 02-10-2008, 07:59 PM
  4. stock fuel pump
    By pepp101 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 08-03-2007, 02:31 PM
  5. stock fuel pump
    By pepp101 in forum Polaris Projects
    Replies: 6
    Last Post: 07-31-2007, 10:21 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •