Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    ABBOTT's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Birmingham, AL / Lay Lake
    Posts
    3,731
    +1
    97

    Hole Plugged on exhaust adapter?

    What is this for? It's plugged up (stock) but looks like a place for O2 sensor sort of, but I know the o2 sensor has to be on the manifold like the rest of you have done.

    Just curious, thanks.

    2015 PX

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_0241.jpg 
Views:	92 
Size:	70.5 KB 
ID:	404243
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_0242.jpg 
Views:	82 
Size:	84.9 KB 
ID:	404244


  2. #2
    ptscon's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Toronto
    Posts
    3,582
    +1
    744
    What ski is that? That's one of the exhaust water outlets, it's also the inlet for exhaust cooling when running on the hose.

  3. #3
    ABBOTT's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Birmingham, AL / Lay Lake
    Posts
    3,731
    +1
    97
    It's a 2015 RXPX 260. This is how it was stock. I'm really confused.

    Just did the sister ski and it was the same way....identical.

    Is the plug something new compared to other older PX's??

  4. #4
    ptscon's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Toronto
    Posts
    3,582
    +1
    744
    Must be a new config on '15, my service manual is up to '14 and it shows that active for all models.

  5. #5
    Mpeavler's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Anderson, Indiana
    Posts
    5,268
    +1
    186
    John I've got the 2015 service manuals if you want me to take a peek.

  6. #6
    ABBOTT's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Birmingham, AL / Lay Lake
    Posts
    3,731
    +1
    97
    Quote Originally Posted by Mpeavler View Post
    John I've got the 2015 service manuals if you want me to take a peek.
    Thanks man, yea I may take you up on that.

    Just wondering if an O2 sensor would work in that location and save me from drilling and tapping manifold? Looks to be same size tap, but I'll have to verify that.

    The hole that's plugged doesn't go all the way though and may be accessing a water chamber of some sort like the other side, so that may not work.

  7. #7
    Mpeavler's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Anderson, Indiana
    Posts
    5,268
    +1
    186
    I'm going with PT , I say it's water in/out fitting

  8. #8
    ptscon's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Toronto
    Posts
    3,582
    +1
    744
    Quote Originally Posted by ABBOTT View Post
    Thanks man, yea I may take you up on that.

    Just wondering if an O2 sensor would work in that location and save me from drilling and tapping manifold? Looks to be same size tap, but I'll have to verify that.

    The hole that's plugged doesn't go all the way though and may be accessing a water chamber of some sort like the other side, so that may not work.
    Yeah that's not going to work, that's a water jacket only port, otherwise you'd be dumping exhaust into the open loop side of the cooling system including the intercooler.

    The parts break down for 2015 RXP doesn't show it to be plugged up like yours, strange. Where does your flush port hook up to? The big inlet port at the bottom-front of the manifold?


    2015 RXP parts breakdown:
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	exhaustoutlet15.PNG 
Views:	267 
Size:	18.8 KB 
ID:	404254  

  9. #9

    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Hockeytown
    Posts
    519
    +1
    123
    Unless you have absolutely MASSIVE hands, that's too small to be an O2 fitting. If indeed your hands are that big, you must be very popular with the ladies.

  10. #10
    ABBOTT's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Birmingham, AL / Lay Lake
    Posts
    3,731
    +1
    97

    Hole Plugged on exhaust adapter?

    Very strange. The instructions show one fitting there for 08 and newer and 2 for 07 and older. So I guess Riva knows.....

    My flush fitting comes in with a "Y" that feeds IC. No mention of that plugged hole.

    But your service manual page shows I should have both. So I have no idea. Guess I'll continue since the instructions seem to know it's missing as well.

    Second page mentions 2012 and newer.

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_0243.jpg 
Views:	60 
Size:	51.7 KB 
ID:	404257
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_0244.jpg 
Views:	60 
Size:	36.8 KB 
ID:	404258

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. How to remove plug on exhaust for o2 sensor
    By h2jim in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 07-28-2016, 06:39 AM
  2. Ideas on plugging stock exhaust outlet?
    By dabz in forum Sea Doo Spark
    Replies: 4
    Last Post: 04-28-2016, 11:56 AM
  3. Replies: 7
    Last Post: 02-14-2013, 08:13 AM
  4. remove oetiker clamp on exhaust?
    By Lurker in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 09-25-2006, 09:30 AM
  5. Need 1 torque setting on exhaust ...
    By Vern in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 05-26-2006, 12:57 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •