Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    VXR - Clinking sound and warning buzzer after start-up

    Hello all,

    I have a 2011 VXR with about 50 hours on it. It starts up well with no problems. However, after it idles just a little while the sound of the engine changes (it sounds like it has a "clinking" sound is the best I can describe it) and the warning buzzer comes on and I am not able to give it any throttle. Shop wants to charge 2 hours just to investigate. This has to be something that has happened before. Any ideas on what is going on?

    I was not the last one to use it so don't know when or why this started happening. That person is playing dumb, of course. (The problems always seem to occur when someone else uses your stuff!)

    Josh


  2. #2
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    36,759
    +1
    2,707
    Does it sound like a knock coming from inside the engine?
    have you checked the oil?

  3. #3
    RIVERA RACING RIVERA RACING's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New Jersey
    Posts
    1,691
    +1
    106
    Are you getting a check engine light on..

  4. #4
    It has oil. It is more of a light "clink" sound than a heavy metal-to-metal grind.

  5. #5
    Yes, check engine light is on as well as the buzzer comes on.

  6. #6
    RIVERA RACING RIVERA RACING's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New Jersey
    Posts
    1,691
    +1
    106
    Sounds like you spun a bearing.....try to get the check engine code.

  7. #7

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Central North Carolina
    Posts
    3,921
    +1
    555
    remove valve cover amd inspect cam chain. Do not ride the ski till the problem has been found. I had rather pay a shop to locate the noise than run a good engine if you are not capable of locating the problem it is time to take it to a profesional mechanic. Tommy Jordan


  8. #8
    The shop is telling me that the noise is in the coupler?

  9. #9

    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Warwick, RI
    Posts
    229
    +1
    31
    "I was not the last one to use it so don't know when or why this started happening. That person is playing dumb, of course. (The problems always seem to occur when someone else uses your stuff!)"

    I learned my lesson years ago with a brand new chainsaw which was returned with a blown motor due to my "friend" using straight gas and not mixed. I hope you lesson learned doesn't hurt your pocket too much.

    #7

    http://www.greenhulk.net/forums/show...o+care+for+new


    #7

    http://www.greenhulk.net/forums/show...o+care+for+new

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2014 FX SVHO: Check Engine and Warning Light after R3 Install
    By Ski Hacks MG in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 12-11-2015, 07:47 PM
  2. Put lanyard in and warning buzzer stays on
    By gsxr800 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 08-30-2015, 06:44 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 06-14-2014, 03:36 PM
  4. Sensor warning appears upon start up.
    By Drake in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 08-11-2007, 10:50 AM
  5. Bilge pump and trim have no voltage after start
    By turk0004 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 08-02-2007, 09:34 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •