Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Mighty Mouse's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Mississippi
    Posts
    898
    +1
    23

    Strange thump noise

    New to me 2007 GTX limited. I think a SC rebuild it in the plans as RPMs are only 7500. But what concerns me is a noise only I can describe as a "Thump" occasionally around 30MPH. It's like hitting a stick or object against the hull when riding. You can feel in under the seat. It's not constant and I dont feel in under WOT or hard acceleration. Other than that it runs strong, pulls hard, idles well. Compression is 120, 115, 120.

    I have checked the motor mounts, pulled the pump, changed plugs. All look good. Any ideas guys?


  2. #2
    R-Doo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Minnesota
    Posts
    836
    +1
    78
    Something with the carbon ring?

  3. #3
    wkuadam07's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    1,405
    +1
    170
    Any chance it's been hot and it has an exhaust hose collapsing? If the inside of a hose is coming apart on the exhaust it could be holding back the rpm AND making a noise... Id feel around on the hoses for soft spots for sure.

  4. +1 by:


  5. #4

    Join Date
    Jun 2014
    Location
    NJ
    Posts
    395
    +1
    57
    Im getting this too randomly in my 300tx.

  6. #5
    imp0ster's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Palm Harbor, FL
    Posts
    5,060
    +1
    679
    First thing I would check would be pump line bolts. All of them. Then I'd check all the motor mounts.

  7. #6
    Mighty Mouse's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Mississippi
    Posts
    898
    +1
    23
    Already checked pump and motor mounts.

    I haven't pulled hoses yet, but I'll look around and feel the stiffness. Carbon ring??? Maybe, but doubt it would cause this. I'll keep you posted on what I find. Thanks for the ideas.

  8. #7
    Mighty Mouse's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Mississippi
    Posts
    898
    +1
    23
    Took ski out again today. No issues with exhaust pipe or SC pipe. The Carbon seat seems good. No leaks in drive shaft bearing or seal. Maybe a knocking...

    As a side note. The thing really seems to drink fuel. Much more than my 185. Maybe I am riding faster or its just the increase SC size.

  9. #8
    RiverRat71's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Flint River, GA
    Posts
    400
    +1
    73
    Loose grate?

  10. #9
    Mighty Mouse's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Mississippi
    Posts
    898
    +1
    23
    Grate is night and looks good. Pulled SC hose. Way too much play. I suspect bearing in close to going. Pulled oil filter. Looks good. No metal in cleats. Going to rebuild SC and get it back on the water.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2006 STX-15F Strange Tapping Noise
    By XSnoProX in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 05-26-2013, 08:52 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 04-07-2012, 09:28 PM
  3. Need help strange noise?
    By kndtenn in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 21
    Last Post: 10-04-2007, 03:37 PM
  4. Strange squeaking noise when turning at speed! Help
    By CarFanatic in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 05-29-2007, 08:22 AM
  5. Strange Noise When Turning
    By JFizzleJR in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 08-14-2006, 09:34 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •