Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1

    Polaris 750 slt won't start

    Hello I have a 1995 polaris 750 slt , have recently replaced and rebuilt carbs , for some reason it won't start and the plugs foul before I can get it to start ? I have tried adjusting it even removed oil in junction. What other things can I do for process of elimination?


  2. #2
    ThrottleOut's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Corning, NY
    Posts
    761
    +1
    32
    Welcome to the Hulk!

    1.) Have you checked compression?

    2.) Have you checked for spark?

  3. #3

    Join Date
    Aug 2016
    Location
    WNY
    Posts
    51
    +1
    4
    Also battery voltage while cranking engine must be over 10.6

  4. #4
    ThrottleOut's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Corning, NY
    Posts
    761
    +1
    32
    Agreed, must have a good strong battery. Although in my experience the Fuji engine's don't seem to be quite as picky about battery cranking voltage as the Domestic engines.

  5. #5
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    38,672
    +1
    1,635
    Quote Originally Posted by ThrottleOut View Post
    Welcome to the Hulk!

    1.) Have you checked compression?

    2.) Have you checked for spark?
    Click on my signature links, lots of useful info therein.

    One tip is to unscrew the spark plug boots from the plug wires, cut back the plug wire about 1/4" then screw the spark plug boots back into place on the wires. Each plug boot has a threaded spike that need to make solid contact with the wire core.

    Also make sure you are using the correct spark plugs.

  6. #6
    Yes it has sparked and plenty of fuel maybe the oil sensor? Where do I cut it off

  7. #7
    Checked spark all good one cylinder is getting no gas ?

  8. #8
    BlueFishCrisis's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Medina, Ohio, United States
    Posts
    5,039
    +1
    143
    Lots of things to check..... should be able to get it to fire with a bit of gas down the carb throats...

  9. #9
    BlueFishCrisis's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Medina, Ohio, United States
    Posts
    5,039
    +1
    143
    Quote Originally Posted by polaris junky View Post
    Also battery voltage while cranking engine must be over 10.6
    Not a requirement on Fujis....

  10. #10
    BlueFishCrisis's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Medina, Ohio, United States
    Posts
    5,039
    +1
    143
    Quote Originally Posted by Blondebmbr View Post
    Yes it has sparked and plenty of fuel maybe the oil sensor? Where do I cut it off
    The oil sensor won't have any effect on the motor running....

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 94 750 slt won't start.
    By Crenche in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 60
    Last Post: 09-27-2015, 10:46 PM
  2. hard starts on 1995 polaris 750 slt
    By zakatak in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 07-19-2009, 11:13 PM
  3. polaris 750 slt starter solenoid
    By neal233 in forum Polaris Classifieds
    Replies: 11
    Last Post: 05-27-2008, 06:29 PM
  4. polaris 750 slt questions
    By rko in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 07-15-2007, 04:40 PM
  5. Polaris 750 slt - Engine keep running
    By madseal7 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 15
    Last Post: 06-29-2007, 07:43 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •