Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Findlay, Ohio
    Posts
    16

    My 2003 msx 140 runs good under power but dies at idle

    My 2003 msx 140 dies as soon as you let off throttle , runs good under power though, any ideas , thank you
    Last edited by Adco1110; 08-12-2016 at 04:46 PM. Reason: Spelling


  2. #2
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    41,807
    +1
    2,091
    What does 'runs good' mean?

    What maximum sustained RPM are you seeing on the water?

  3. #3

    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Findlay, Ohio
    Posts
    16
    I just took it out on the water , when I decelerate it runs until about 2150 RPM then dies it always starts right back up and runs , The background on the ski is my brother-in-law had it and it sat for six years I went through it just change the plugs , new battery , and it surprised me and started right up runs really well except for the idle dying, i've never had a Jetske before so just learning

  4. #4
    Moderator HiPeRcO's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Upstate NY
    Posts
    3,015
    +1
    242
    Don't ride it anymore until you've checked fuel pressure. Search fuel pressure regulator here, they always fall off and then create a significant risk for engine meltdown.

  5. #5

    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Findlay, Ohio
    Posts
    16
    Okay , I'll do that , thanks

  6. #6
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    41,807
    +1
    2,091
    Quote Originally Posted by Adco1110 View Post
    >.. it sat for six years I went through it just change the plugs , new battery , and it surprised me and started right up runs really well except for the idle dying, i've never had a Jetske before so just learning
    Make sure the correct spark plugs are installed. Ficht engines require a specific spark plug.

  7. #7

    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Findlay, Ohio
    Posts
    16
    I put Denso ik20 5320 iridium power , plugs in it (. Was told those were a perfect replacement for the NGk) will they work?

  8. #8
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    41,807
    +1
    2,091
    Quote Originally Posted by Adco1110 View Post
    I put Denso ik20 5320 iridium power , plugs in it (. Was told those were a perfect replacement for the NGk) will they work?
    Nope.

    Only use NGK PZFR6H spark plugs on Polaris Ficht engines.

  9. #9

    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Findlay, Ohio
    Posts
    16
    Okay I'll change them tomorrow, could that cause my issue?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2003 MSX 140 It's time to stop staring at it and get dirty.
    By Lisa Tee in forum Polaris Projects
    Replies: 3
    Last Post: 04-20-2015, 09:21 AM
  2. 2003 msx 140 runs rough while giving it the throttle.
    By dcspankie33 in forum MSX/Matrix
    Replies: 6
    Last Post: 09-02-2014, 09:29 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 08-10-2011, 08:43 PM
  4. Need P/N for flush kit for my 2003 MSX 140
    By Koodat in forum MSX/Matrix
    Replies: 2
    Last Post: 09-10-2008, 10:59 AM
  5. My new 2003 MSX 140
    By jtz in forum MSX/Matrix
    Replies: 20
    Last Post: 07-13-2008, 09:22 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •