Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20
  1. #1
    steffi69's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    calvi,corse
    Posts
    247
    +1
    1

    Need help with rxp x 260 loosing speed

    Hi, i have an issue with my rxp x 260 ,year 2012

    First, i speak english as i can, trust me its not easy

    OK,i have bought this ski brand new in 2012,i have ride this ski with no mods for 150 hours,66 mph (dash)

    Then i bought a 4' air filter and a vtech map tuner,instal 8375agr map and speed go to 68mph (dash) one month ago (only mods)
    Then i make à race and after 2 hours of use,the ski go only to 64mph at 7800rpm

    I have just ordered a new MAT sensor because i have the oem green

    I have checked
    - intercooler hose OK
    -throttle body OK (new)
    -engine compression OK
    -intake manifold OK
    -supercharger slip OK
    -waterbox and hose OK
    -no error code (never)
    - new riva ring in the pump
    -impeller is in good condition
    -intercooler has been tested to the dealer with brp tool he say its ok
    -engine alignement and 3 new engine mount
    -3 new spark plugs

    Can the intercooler leak only when I ride?

    Now i m lost, i don’t know how to solve this issue.

  2. #2
    dpracing's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Palm Beach, Florida
    Posts
    1,219
    +1
    246
    Yes, the intercooler may leak when you ride. You must remove it and pressure test it to know if it is leaking for sure.

  3. #3
    What's your afrs at ? And you do have access to a logger

  4. #4
    steffi69's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    calvi,corse
    Posts
    247
    +1
    1
    Quote Originally Posted by dpracing View Post
    Yes, the intercooler may leak when you ride. You must remove it and pressure test it to know if it is leaking for sure.

    I have made à pressure test with 4 bar and put the intercooler under water , no leaks. ..
    But can it leak only when hot ?

  5. #5
    steffi69's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    calvi,corse
    Posts
    247
    +1
    1
    Quote Originally Posted by GoneRXT View Post
    What's your afrs at ? And you do have access to a logger
    I do not have a logger for now, but I think to buy one to solve my problem (in the end of month when money comes. .)

    But spark plugs are brown

  6. #6
    idoodou's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    cincy,ohio
    Posts
    768
    +1
    31
    when you say compression was ok what where the readings the reason i ask is my 13 px had bad exhaust guides which beat the hell out of the seats and compression got lower as it got hot

  7. #7
    steffi69's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    calvi,corse
    Posts
    247
    +1
    1
    I have just make a hot compression test , engine is at around 160f



    1-105psi
    2-95psi
    3-90psi
    Last edited by steffi69; 11-13-2015 at 10:28 AM.


  8. #8
    ptscon's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Toronto
    Posts
    3,949
    +1
    837
    Quote Originally Posted by steffi69 View Post
    I have just make a hot compression test , engine is at around 160f



    1-105psi
    2-95psi
    3-90psi

    I hope for you your gauge is not calibrated, do you have access to another one?

  9. #9
    steffi69's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    calvi,corse
    Posts
    247
    +1
    1
    I have to take another one to check, if compression are really that, its not good for me...

  10. #10
    Branden's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Cape Coral, Fl
    Posts
    1,600
    +1
    322
    if your compression is truly that you either have a hurt motor or something else is very off.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. need help with RXP-X
    By dasq in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 09-18-2009, 12:32 AM
  2. need help with rxp exhaust
    By qtszx14 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 07-06-2009, 08:27 AM
  3. need help with rxp
    By qtszx14 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 07-05-2009, 03:37 PM
  4. need help with rxp
    By pbrxp in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 08-11-2008, 09:02 AM
  5. Need help with Yamaha Jet ski ... No speed
    By welterracer in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 03-19-2007, 10:20 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •