Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: 05 GP1300

  1. #1

    05 GP1300

    took my ski out this weekend.at the beginning it ran fine,as the day got longer it felt like I was having maybe fuel issues or tps.if I held it wide open for a period of time it ran great.as soon as I let off and went to give gas again,it felt like it was caburated and the bowl ran out of fuel.after I go slow for a bit it is fine then it happens again.

  2. #2
    hammer5312's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Wichita, Kansas
    Posts
    130
    +1
    6
    sounds like a lubrication issue...

    sounds like when you let off it got a little oil and cooled down...

  3. #3
    I premix.

  4. #4
    07vette's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Corpus Christi, TX
    Posts
    328
    +1
    8
    How many hours on the ski? Any mods?
    Maybe the fuel pump


  5. #5
    ski 86hrs d plate,oil block off,fuel controller,4 degree keyway,milled head,intake great ,ride plate, and oil block off

  6. #6
    07vette's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Corpus Christi, TX
    Posts
    328
    +1
    8
    Check the fuel controller connection first, look for any green built up in the pins. Then I would check the TB & fuel injectors connection too.
    What kind of controller do you have, Riva or EJK?

  7. #7
    I actually disconnected the fuel controller to see,and it did the same thing.i have the ejk.

  8. #8
    JKR1300's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    St Louis & 9mm LotO
    Posts
    504
    +1
    9
    Have you lost any RPM at full throttle? If you have I would guess a stuck ring/light seizure. Check compression

  9. #9
    I did not lose rpm. I mix 40:1

  10. #10
    07vette's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Corpus Christi, TX
    Posts
    328
    +1
    8
    Maybe a broken reed?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. WTB - Parts looking for a ecu and sensor that goes behind number 1 cylinder fpr 05 gp1300
    By chperformance10r in forum Yamaha 2 Stroke Skis
    Replies: 0
    Last Post: 05-28-2015, 12:04 PM
  2. 05 GP1300 engine problem, help on diagnostics
    By devie in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 19
    Last Post: 04-05-2014, 02:25 AM
  3. 05 GP1300 mod advise and direction
    By devie in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 08-28-2013, 01:40 AM
  4. 05 gp1300 - seat cover pics
    By GP1300R_MAN in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 10-11-2010, 07:50 PM
  5. Graphics kit for 05 GP1300 required
    By Full_Throttle in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 02-04-2008, 07:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •