Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: emk issues

  1. #1

    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    18

    emk issues

    just wondering if anyone is having some of the same issues i am have with the wireless emk. I have an 80 ft hose, i made a stand/ holder to keep the antenna up right to hopefully get the best signal. I change the batteries in remote every weekend. i have a 2004 seadoo rxp supercharged 215hp (runs perfect) with the dual blade impeller.

    Sometimes when i have been on it 30 min or better it will sometimes kill the seadoo. it seems to me like it is getting the emk hot and faulting to off? Little unsure if i have the wire connected to the wrong side of the spark plug wire? maybe this is just something it does? No one around me has one to discuss it with and thats why i am here. I have it on level 4, i have not moved it to 5 yet i kind of want it do die when i hit the water.

    any input where anyone else has the brain mounted, i used the battery holder/strap, seems to have been the easiest place without drilling fiberglass.

    Any input would be great

    thanks
    Jeremy


  2. #2

    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Wales, UK
    Posts
    1,540
    +1
    106
    HI Jeremy, where in the world are you? BEst place for support is your distributor or Zapata Racing direct

    Are you facebook? https://www.facebook.com/groups/ZRassistance/

    Some similar issues have been reported and sorted.

  3. #3

    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    18
    Quote Originally Posted by HDAV View Post
    HI Jeremy, where in the world are you? BEst place for support is your distributor or Zapata Racing direct

    Are you facebook? https://www.facebook.com/groups/ZRassistance/

    Some similar issues have been reported and sorted.
    im in the states, Alabama, not a lot of good tech support or many people around me with them. The Facebook deal is great, thank you very much i got an email off there and emailed them, i think cutting the antenna is going to work just got to figure out exactly how to do it. thank again for your help.

  4. #4

    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Wales, UK
    Posts
    1,540
    +1
    106
    Loads of people in the U.S. With them you can also try gretchen at aquafly (Texas) for help.

  5. #5
    Takostubos's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Michigan
    Posts
    57
    +1
    3
    I have this same issue intermittingly. It is very quirky when it starts happening. It seems to be an issue with signal strength, as when it starts happening, it repeatedly happens at a longer distance away from the craft.

    The very strange thing about this, is that, I have noticed that it only occurs at certain lakes and not others. For instance, it will never happen at the lake that I live at, however, I take it over to a friend's lake that is 10 miles away, and each time, I get about 40 feet away, it cuts off. Once it starts, it repeatedly happens at the location. This has happened on about 4-5 occassions. I changed the batteries repeatedly after it occurs, I changed the location of the wire antena, I put an extension on the antenna, those measures never correct the problem. However, I can take then home to my lake and it works flawless.

    I have wondered about something particular to that lake this is causing signal interference....

  6. #6
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    45,638
    +1
    2,596
    Quote Originally Posted by Takostubos View Post
    ... causing signal interference....
    What frequency does the control system use?

  7. #7

    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Wales, UK
    Posts
    1,540
    +1
    106
    Quote Originally Posted by K447 View Post
    Quote Originally Posted by Takostubos View Post
    ... causing signal interference....
    What frequency does the control system use?
    Very good question and one I have never had a straight answer too (aren't many licence free frequencies that are global....) 2.4ghz perhaps but I think lower 840mhz range maybe

  8. #8
    I've also heard a guy who just sets a 20 minute timer, and after every 20 minutes he makes sure to stop and restart the EMK. I thought it was an interesting solution, but it seemed to be working. He was having the same problems, it was always dropping around 30 minutes.

  9. #9
    Prohydroflier's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    12
    +1
    1
    I know ZR will claim this is an uncommon issue, but every ZR EMK I have ever flown on (4 or 5 of them) has had issues, mainly dropping me after signal loss, and everyone I know (who isn't afraid to say they're having problems) report the same type of issues. Get a Flytronics F-4. It has a fall safe feature. If it does lose signal (which I've never experienced) it will slowly lower rpm over a couple seconds, instead of dropping you like a rock.

  10. #10
    I’ve installed and used countless amount of Emks and the issue that I have came across is either a frayed antenna wire or incorrect installation of antenna or water retention in wires or fuses

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Few issues today.
    By MikeTrin in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 08-20-2005, 09:44 PM
  2. Supercharger Clutch issues..
    By arubenstein in forum 4-Tec Performance
    Replies: 14
    Last Post: 07-26-2005, 12:42 PM
  3. Light to medium Chop riding issues
    By 05rxt in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 07-22-2005, 11:48 AM
  4. who knows if Seadoo will cure the supercharger issue in 2006
    By rxp_boy in forum 4-Tec Performance
    Replies: 26
    Last Post: 07-17-2005, 09:30 PM
  5. 2003 1300GPR HULL ISSUES
    By RXPNJ in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 06-24-2005, 10:38 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •