Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1

    1997 GP1200 running strong but cuting randomly while riding (restarts right away)

    Compression is good 120 + or - 3 in each

    wot runs 61mph

    feels like someone pulling the kill switch whil i cruise, it can happen a low and high speed


  2. #2
    does it happen when you're doing some hard corners? or does it happen when you're just straight line gunning it?

  3. #3
    both but it seems to be while cornering more...

  4. #4
    it always starts right up,elapsed time in between cut are different

    its frustrating, i just bought it and it didn't do it wile doing the test drive on water.

    only thing i did was jumping the oil sender alert on it.


    i figures i must have loosed a connector, but i tried running and shaking a a bit bulling the kill swith and other connectors, but it didnt cut the engine. sat back on it, hit water and it cuts...

    its dried inside, and its not bogging so i dont think fuel car is the issue

  5. #5
    does it have more than half tank of gas when it does that or is it at around 1 bar on the fuel gauge?

  6. #6
    full and premix 40:1

  7. #7
    another weird thing related is sometime i put the key in (kill switch) and its stays dead (wont start)

    i remove a couple of times and it works fine

    I'm leaning toward the switch assembly...

    what do you guys think ?

  8. #8
    It probably is your kill switch assembly. Go open it up and check the condition of it. might need to clean the connectors inside from corrosion. I was asking about if your gas was full because mine it cuts out when I do hard turns and it's low on fuel, and i know that's because it is sucking in air on the pickup when i turn real hard.

  9. #9
    Did it end up being a carbs rebuild? Mine did the same.

  10. #10

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Lake Conroe (Montgomery,) Texas
    Posts
    475
    +1
    12
    It's a bummer he never came back into this thread to let us know what he found.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1997 GP1200: Low fuel warning but the tank is full.
    By dannyual777 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 27
    Last Post: 04-22-2018, 07:49 PM
  2. 1997 GP1200 idles good but won't get up to speed
    By SkiTex in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 0
    Last Post: 04-19-2012, 05:48 PM
  3. GP1200 engine runs strong but low speed why?
    By ucf_motorcycle in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 4
    Last Post: 08-17-2009, 10:49 PM
  4. GP1200 engine runs strong but low speed why?
    By ucf_motorcycle in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 0
    Last Post: 08-14-2009, 07:29 PM
  5. gp1200r running fine then cut off while riding
    By 00gprNC in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 08-04-2009, 04:45 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •