Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    kawasaki SS XI 750 Engine bogging

    Hello everybody. Greetings from Portugal.
    Today i took my 1993 kawasaki SS XI 750 to ride in the nearest lake. All went fine for 1 hour, when it started to loose power and the oil light turned ON.
    It is throwing a lot of smoke. In the trailer it revīs just fine, but in the water it boggs down. when i accelerate it boggs..
    It has gas and the oil is almost at low. The spark plugs are black...
    Please help me with this...
    Best regards


  2. #2
    800AMSOIL4U's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Morgan Hill, CA
    Posts
    5,025
    +1
    133
    Check your compression. You may have starved it of oil.

  3. #3
    Thanks for the reply. The compression is good..

  4. #4
    This is very strange because the oil level was at 1/4

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Polaris SLT 750 (engine bog)
    By dbrink in forum Polaris Projects
    Replies: 39
    Last Post: 09-04-2016, 11:22 PM
  2. 1999 Kawasaki Sport XI 750 starts and runs but bogs down
    By Lawdawg_18 in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 06-27-2013, 09:01 AM
  3. FS - Parts 1994 ss xi 750 part out
    By troy boy in forum Kawasaki Classifieds
    Replies: 1
    Last Post: 01-22-2013, 05:48 PM
  4. Parting out Kawasaki 750 ss xi
    By YZDOUGLAS in forum Kawasaki Classifieds
    Replies: 5
    Last Post: 07-30-2009, 04:24 PM
  5. 1995 SS XI 750 Not Firing.??????
    By twadd10 in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 07-08-2008, 12:42 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •