Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1

    300 lx cooling problem?

    Hello!

    So, I have a question regarding the small "rubberthingi" on the right side of the hull. It says in the instructionmanual that when you run the PWC on land you schould adjust the waterflow so that it is a steady flow out of the pipe (A) on the side of the hull, but I get no water to come out there. What is wrong? And where does the pipe go?

    Click image for larger version. 

Name:	KawasakiUltra300LX_hull.jpg 
Views:	61 
Size:	17.9 KB 
ID:	366586

    Best regards

    Janne


  2. #2
    Gsmith88's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Li , New York
    Posts
    880
    +1
    110
    Is your trailer level and water pressure from the hose good? Try blowing air through it

  3. #3
    Speed Junkie UnleashedBeast's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Pensacola, Fl.
    Posts
    760
    +1
    172
    If you have good fresh water pressure from your water hose, yet still no water from the "pisser vent", you may have a clog. Use an air compressor to back blow air through the vent. I put the air nozzle right up to the vent and pull the trigger. That will clear a clog.

  4. #4
    Ok, I will try to "blow some air", but... where does the clog end up?

  5. #5
    "just sayin".. jetdave56's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    JERSEY SHORE
    Posts
    4,522
    +1
    626
    Quote Originally Posted by LoMax View Post
    Ok, I will try to "blow some air", but... where does the clog end up?
    exhaust manifold thin outlet hose if there is a clog somewhere... from the thin hose ( pic) it goes to the right side outlet (pisser)..

    Disconnect from the manifold side and blow strong air out that way,if air is coming out with some velocity then there's no clog,to add you can put a thin pointy object and poke around the outlet hole (pisser) maybe some salt build up..

    But overall when riding at a good pace 30-35mph you should look down on the right(starboard) side and see a strong stream of water spraying out,doubt if it's even slightly clogged..
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	image.jpg 
Views:	68 
Size:	117.4 KB 
ID:	366637  

  6. #6
    So, now the pipe is clean, but still no water will come out of there... can I blow air into the manifold to?

  7. #7
    Speed Junkie UnleashedBeast's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Pensacola, Fl.
    Posts
    760
    +1
    172
    Quote Originally Posted by LoMax View Post
    So, now the pipe is clean, but still no water will come out of there... can I blow air into the manifold to?
    The passage may be blocked in the manifold. Corrosion sets in easily there. Blowing in there should not cause any harm, and may clear the clog.

  8. #8
    Slamdcoop0428's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Cape Coral, FL
    Posts
    1,004
    +1
    253
    Always flush with dawn

  9. +1 by:


  10. #9
    "just sayin".. jetdave56's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    JERSEY SHORE
    Posts
    4,522
    +1
    626
    This all doesn't make sense,if your riding and you look down to the right and have water coming out of the pisser it's not clogged..

    either your house has very low water pressure issue OR your flushing the wrong flush port the Gray IC..

  11. #10
    benjahw benjahw's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Naples, Fl
    Posts
    470
    +1
    34
    Your flushing with the Engine Running correct?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2012 Kawasaki Ultra 300 LX - Blowoff Valve problem
    By tjdoyle999 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 15
    Last Post: 11-02-2013, 01:50 AM
  2. Kawasaki Ultra LX electronic problems
    By Gizmo in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 09-16-2008, 05:09 PM
  3. Cooling Problems on Gp1300r
    By priest6479 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 08-19-2008, 07:06 PM
  4. 1992 Polaris SL 650 cooling problems again
    By chazdo2 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 07-14-2008, 08:28 AM
  5. Help! Virage TX exhaust/cooling problem
    By patrickthomas1969 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-18-2007, 06:27 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •